Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ : ‘’ Θα δείξουμε εμπιστοσύνη στα τοπικά συμβούλια. Με πράξεις...

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ : ‘’ Θα δείξουμε εμπιστοσύνη στα τοπικά συμβούλια. Με πράξεις και όχι με λόγια.’’

0
Dodekanisos

Την Αρχίπολη και την Ψίνθο επισκέφθηκε χθες ο υπ.Δήμαρχος κ.Στράτος Καρίκης μαζί με στελέχη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ.
Ο κ.Καρίκης έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες, που του εξέφρασαν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.
Κοινή η αγωνία όλων για την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση των χωριών και την αδυναμία των τοπικών συμβουλίων να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο Στράτος Καρίκης κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι λειτούργησε με ένα γραφειοκρατικό και ξεπερασμένο μοντέλο και δεν εμπιστεύτηκε τα τοπικά συμβούλια.
΄΄ Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι εκπρόσωποι που εκλέγουν οι πολίτες στα τοπικά συμβούλια των χωριών, ξέρουν καλύτερα και το Δήμαρχο, ποιες είναι οι ανάγκες των χωριών, ποια είναι τα απαραίτητα , μικρά έργα που πρέπει να γίνουν.
‘’Προσωπική μου δέσμευση είναι ότι θα δείξω έμπρακτα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη μου στα τοπικά συμβούλια στα χωριά. Με πράξεις και όχι λόγια , η ελπίδα και η ζωή θα επιστρέψουν στις ξεχασμένες κοινότητες και στα χωριά μας, που είναι στο περιθώριο. Θα κατοχυρώσουμε την ανεξαρτησία των κοινοτήτων, την απεξάρτηση τους από τις δημοτικές παρατάξεις. Το κάναμε ήδη πράξη, στηρίζοντας ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις κοινότητες.
Το γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου τελειώνει εδώ. Εμείς θα προχωρήσουμε στην εκχώρηση συγκεκριμένων και νέων αρμοδιοτήτων στα συμβούλια των κοινοτήτων, που θα αποκτήσουν πλέον ρόλο και λόγο ύπαρξης και στον πρώτο προϋπολογισμό θα υπάρξει και κατανομή πόρων στις κοινότητες για να μπορούν να υλοποιούν το μικρό, το αυτονόητο έργο που έχει ανάγκη το χωριό, η γειτονιά.’’ τόνισε ο κ.Καρίκης που αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο ξενοδοχείο Olympic Palace στην Ιξιά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments