Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Aπορρίφθηκε το αίτημα του δήμου για τις παραλίες- Ένταση στο δικαστήριο

Aπορρίφθηκε το αίτημα του δήμου για τις παραλίες- Ένταση στο δικαστήριο

0
Dodekanisos

Απορριπτέα ήταν τελικά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, σχετικά με την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Ρόδου κατά της ΕΤΑΔ, για την χρήση των παραλιών της Ρόδου.

Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, από φέτος η διαχείριση των πιο κοσμικών  παραλιών περνάει στην ΕΤΑΔ κι ο δήμος δεν μπορεί να τις διαχειρίζεται πλέον ο ίδιος.

Το θέμα παραπέμπεται σε αντίστοιχο δικαστήριο της Αθήνας, με το σκεπτικό ότι το Πρωτοδικείο Ρόδου είναι αναρμόδιο για να εκδικάσει μια τέτοια υπόθεση.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί ένταση κι αναστάτωση μεταξύ των παρευρισκομένων.  Στην πρώτη περίπτωση, αφορμή ήταν ένα έγγραφο που παρουσίασε εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ και το οποίο φάνηκε να έχει υπογραφεί από το Δήμο και  να δίνει την διαχείριση των παραλιών στην ΕΤΑΔ.

Στην δεύτερη, κάποιοι από τους δραστηριοποιημένους επαγγελματίες της περιοχής επιτέθηκαν στους δικηγόρους της ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και να οδηγηθούν τελικά εκτός του Δικαστικού Μεγάρου,από την αστυνομία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments