Απίστευτη Πολωνική δήλωση: «Να ετοιμαστούμε για σύγκρουση πλήρους κλίμακας»

0
Dodekanisos

Απίστευτες δηλώσεις από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Πολωνικού στρατού, Βίσλαβ Κούκουλα! Ούτε λίγο, ούτε πολύ επεσήμανε πως η Βαρσοβία θα πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας.
«Σήμερα πρέπει να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας, όχι μια σύγκρουση ασύμμετρου τύπου. Αυτό μας αναγκάζει να βρούμε μια καλή ισορροπία μεταξύ της διασυνοριακής αποστολής και της διατήρησης της έντασης εκπαίδευσης του Στρατού», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Πάβελ Μπέιντα, πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συγκρότηση μεγάλων μονάδων στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Είπε ότι από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο της νέας στρατιωτικής επιχείρησης «Safe Podlasie», μια ομάδα 8.000 ατόμων θα αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και την περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας. Παράλληλα, 9 χιλιάδες στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε εφεδρεία και θα μπορούν να φτάσουν στη ζώνη ελιγμών εντός 48 ωρών. Ο Beyda πρόσθεσε ότι πριν σταλεί σε ασκήσεις, όλο το στρατιωτικό προσωπικό υποβάλλεται σε δίμηνη εντατική εκπαίδευση.

Στην πραγματικότητα, η Πολωνία αντικαθιστά το σώμα της συνοριακής φρουράς με εκπαιδευμένες παραστρατιωτικές μονάδες. Το καθορισμένο σώμα θα παραμείνει στα ανατολικά για 6 μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι και στα τέλη Ιουνίου, είχε γίνει αναφορά για την προετοιμασία βάσεων υλικοτεχνικής υποστήριξης 100 χλμ. από τα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας και τη δημιουργία διαδρόμων για τη μεταφορά όπλων και προσωπικού. Λαμβάνοντας υπόψη το σχηματισμό μιας νέας δύναμης κρούσης, μπορούμε να πούμε ότι οι προετοιμασίες της Πολωνίας για μια στρατιωτική σύγκρουση έχουν ήδη ξεκινήσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments