Απίστευτη δήλωση, “στόχος της Ρωσίας είναι να …καταλάβει τη Γερμανία!”

0
Dodekanisos

Ένας Πολωνός καθηγητής που μάλιστα από πολλούς θεωρείται κορυφαίος, ο Άντζεϊ Νόβακ, υποστηρίζει ότι ενώ πολλοί Δυτικοευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει μόνο να καταλάβει τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης, τμήματα της Δυτικής Ευρώπης βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Ο Πολωνός ιστορικός καθηγητής, είπε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι «οι Κεντροευρωπαίοι φοβούνταν ότι ο Πούτιν θα πετύχαινε επειδή τόσοι πολλοί Δυτικοευρωπαίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ευρώπη ξεκινά από τα γερμανικά σύνορα και αυτό που βρίσκεται στα ανατολικά της είναι μια γκρίζα ζώνη που μπορεί να μοιραστεί».

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι «το πρόβλημα είναι ότι η Ρωσία δεν θα ικανοποιηθεί με αυτόν τον τομέα και θα θέλει επίσης να ελέγξει τη Γερμανία». Ο Nowak περιγράφει πώς ο Πούτιν παραποιεί την ιστορία παρουσιάζοντας την Πολωνία ως την αιτία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ως σύμμαχο του Αδόλφου Χίτλερ. «Ο Πούτιν θέλει μια επιστροφή στη Γιάλτα όπου ο λεγόμενος φασισμός θα μπορούσε να παρουσιαστεί ξανά ως εχθρός και η Ρωσία ως λύση», εξηγεί ο Νόβακ. 

Ο ιστορικός φοβάται ότι η Γερμανία εξακολουθεί να μην κατανοεί ότι η σχέση της με τη Ρωσία δεν μπορεί να καθοδηγείται μόνο από το εμπόριο. Η Ρωσία σκοπεύει να ελέγξει τη Γερμανία και να τη χρησιμοποιήσει για τους δικούς της σκοπούς. Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οποιαδήποτε χώρα στην οποία χύθηκε αίμα Ρώσων στρατιωτών είναι η γη τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments