Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Απαιτούνται αλλαγές

Απαιτούνται αλλαγές

0
9
Dodekanisos
Πρέπει πολλά να γίνουν για να αποκτήσει η Ρόδος την οντότητα που πρέπει για να μπορέσει να αλλάξει πολλά και να αντιμετωπίσει σαν όσος προς όσο τα υπόλοιπα μελή της IGA .Απαιτείται σπουδαία  και σοβαρή παρουσία στις εν γένει επιτροπές των island games σε ότι αφόρα την συμμετοχή των αθλημάτων στην αποστολή.
Μέχρι τώρα ερχόντουσασν στον ΡΟΑΝ οι προσκλήσεις από την εκτελεστική η την οργανωτική επιτροπής IGA , ο ΡΟΑΝ τα προανήγγειλε στις Τοπικές Επιτροπές των αθλημάτων αλλά ΚΑΝΕΙΣ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν δεχόταν να μπεί στις επιτροπές που οργάνωναν τους επόμενους αγώνες πάντα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι όποιες αποφάσεις να παίρνονται εν απουσία του νησιού μας από τις αίθουσες και τα γραφεία όπου γινόντουσαν οι συνεδριάσεις. Έτσι λοιπόν άλλοι αποφάσιζαν για μας και χωρίς εμάς .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Τσαβαρη στην ποδηλασία , η οποία ήρθε στην αποστολή του isle of wight με την προϋπόθεση να συμμετάσχει στους αγώνες χωρίς να είναι δηλωμένη στους αγώνες . Ήρθε όταν ακυρώθηκαν τα πρωταθλήματα στην Αθήνα με την υπόσχεση να προσπαθήσουν οι ιθύνοντες της αποστολής  να την βάλουν στις συμμετοχές των αγώνων. Αξιόλογη αθλήτρια με την οποία η Ρόδος θα μπορούσε στους αγώνες που έγιναν να πάρει μετάλλιο.
Στην επιτροπή λοιπόν της ποδηλασίας τον έλεγχο τον είχαν το isle of man το οποίο θέλει πάντα να έχει την πρωτοκαθεδρία στα μετάλλια της ποδηλασίας , το ευρισκόμενο « απέναντι μας»   πάντα jersey και το isle of wight.Υπενθυμίζεται πώς ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει το Isle of Man από την συγκομιδή της Ρόδου στα μετάλλια το 2007.
Έτσι λοιπόν όταν τέθηκε θέμα συμμετοχής της Τσαβαρή που είναι αθλήτρια μεταλλίων οι αντιπρόσωποι των νησιών είπαν όχι. Πριν από δυο μέρες βγήκαν οι επιτροπές για τους αγώνες της Βερμούδα . Και σε αυτές δεν υπάρχουν Ροδίτες αλλά ευτυχώς οι της Βερμούδας αλλά και των Ισπανικών συμμετοχών Μινόρκα και Γιβραλτάρ προεξεχόντων και των νησιών Σέτλαντ, Γκότλαντ και Αλαντ είναι φίλα προσκείμενα στην δική μας φιλοσοφία σε ότι αφορά  τις συμμετοχές αθλητών-τριών. Χαρακτηριστικό της φιλίας και το γεγονός πώς η Ρόδος θα υποστηρίξει την διοργάνωση του Γκότλαντ του 2017 στην οποία επανεμφανίζεται καλώς εχόντων των πραγμάτων το ποδόσφαιρο. Όταν η διοργάνωση γίνεται σε Αγγλοσαξονικό νησί τότε οι κύριοι αυτοί σε ότι αφόρα τα μετάλλια θέλουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Θα πρέπει λοιπόν να μπουν στις επιτροπές των αγώνων του JERSEY πλέον και Ροδίτες παράγοντες που θα πολεμούν αλλά και θα παίρνουν αποφάσεις για το καλό του Ροδίτικου αθλητισμού.
ΠΟΛΛΑ ΤΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ WIGHT
Στο Isle of Wight είναι πλέον γεγονός πώς έγιναν από το 1999 μέχρι σήμερα τα χειρότερα island games .Είναι κατεγραμμενα όλα τα σοβαρά λάθη και στην διάθεση όλων όσων θέλουν να δουν πόσα και ποια ήταν Ας απαριθμηθούν μερικά και θα καταλάβει κανείς πώς και γιατί οι αγώνες του Γκότλαντ το 1999 , του Σέτλαντ το 2005 και του Αλαντ το 2009 ήσαν οι καλύτεροι αγώνες οργανωτικά που έγιναν ποτέ και φυσικά οι Ροδίτες έχουν να λένε πώς σαν την Ρόδο κανένα από αυτά τα νησιά δεν τους διοργάνωσε. . Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:
-ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ : Όταν βρεθήκαμε όλοι στο Isle of Wight υπήρχαν έξω από τον χώρο διαμονής ταμπέλες με την ένδειξη της διέλευσης λεωφορείου (στάσεις) με την επισήμανση πώς τα λεωφορεία θα περνούν κάθε μισή ώρα  και θα παίρνουν αθλητές και συνοδούς για να τους μεταφέρουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις των αγωνων.πέραν της ημέρας τελετής έναρξης αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αν δεν περίμεναν 45΄λεπτά και πλέον οι διαγωνιζόμενοι με τους προπονητές δεν θα έπαιρνα μέρος στους αγώνες αν καθυστερούσαν . Το πρόβλημα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν πολλές διαμαρτυρίες στους διοργανωτές ακόμα και από πολλούς συναδέλφους δημοσιογράφους που ήρθαν στο Isle of Wight.Αυτό επίσης είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν εκτός προγράμματος πολλοί σχεδιασμοί αλλά και προγραμματισμοί των αποστολών.
-ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ : Στους αγώνες του 2011 βιώσαμε στο πετσί μας διαιτησίες πολύ κακές. Κανείς στην Ροδίτικη αποστολή δεν θέλει να πιστέψει πώς υπήρχε δόλος. Κι εδώ είναι που μετράει πολύ η απουσία οργάνων από τη Ρόδο στις διάφορες επιτροπές. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πώς  οι αγώνες δεν γίνονται μόνο για συμμετοχή όταν κάνει μια ομάδα τόση απόσταση κι αλλάζει τρία μέσα μεταφοράς για να φτάσει στον προορισμό της. Θέλει και να νικάει αλλά και να κατακτά τις πρώτες θέσεις στους τελικούς παίρνοντας το χρυσό και φορώντας το στο στήθος.
-Το διαιτητικό λάθος το έζησε στο πετσί της η ποδοσφαιρική ομάδα γιατί από λάθος του διαιτητή προήλθαν οι βαριές  τιμωρίες αφού πρώτα τελικά μετρούν την αντίδραση οι διαιτητές κι όχι την πρόκληση . Και οι του Jersey ήσαν πολύ προκλητικοί καθ όλη την διάρκεια των αγωνων και τελικά γνώρισαν κι εκείνοι την θεια τιμωρία τερματίζοντας στην τρίτη θέση.
-Στο μπάσκετ στον αγώνα με τα SAAREMAA επτά τεχνικές ποινές εις βάρος της Ρόδου σημαίνει αυτόματα 14 πόντους και επτά κατοχές μπάλας στον αντίπαλο. Τα παιδιά του Γιάννη Τσακίρη έχασαν το χρυσό σε αυτό το παιχνίδι αφού η διαιτησία έφερε το ματς στην ήττα στην δεύτερη παράταση,
-Στο βόλεϊ ακόμα και στην διεκδίκηση της 5ης-6ης θέσης τα πράγματα δεν ήσαν όπως έπρεπε. Στο 13-13 στο τάϊ μπρέηκ όταν ένας διαιτητής κάνει λάθος στην ομάδα που θα πάρει τον πόντο « γυρίζει» το ματς χωρίς να το καταλάβει κανείς. Η Ρόδος δεν πήρε τον πόντο που δόθηκε στην Βερμούδα, Αν τον έπαιρνε αμέσως μετά θα γινόταν το 15-13 όπως αποδείχθηκε και η 5η θέση θα ήταν για την Ρόδο. Στο βόλεϊ επίσης δεν υπήρχαν επόπτες με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρά λάθη από τους «πρώτους» , ενώ τα μπώλ μπόϊς σε ορισμένα ματς άγνωστο γιατί –πιθανότατα γιατί την επομένη είχαν σχολείο- εξαφανιζόντουσαν στο δεύτερο η τρίτο σετ. Κι εδώ σίγουρα από το νησί μας και τις αθλητικές αρχές πρέπει να υπάρξει πίεση αλλά και μέριμνα προκειμένου να σταματήσει η διαιτητική προκατάληψη.
-ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ! Το τραγικότερο όλων Σε πολλά γήπεδα –ήσαν λίγες οι εξαιρέσεις- δεν υπήρχε ιατρική υποστήριξη. Στο βόλεϊ ; Ούτε ένα φαρμακείο. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Δημητρόπουλου στο ποδόσφαιρο και της Παναγιδου στο βόλεϊ. Δεν υπήρχαν όχι μόνο γιατροί (άραγε πόσοι να υπάρχουν στο νησί) αλλά ούτε ένας τραυματιοφορέας σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή. Υπήρχε η εθελοντική υποστήριξη αλλά …λίγα πράγματα! Ζήτησαν χανζαπλάστ για τα δάχτυλα οι παίκτριες του βόλεϊ αλλά εκεί που αγωνιζόντουσαν δεν υπήρχε τίποτα.
-ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!.Το πρώτο πράγμα που ζητάει όλος ο κόσμος όταν πάει σε μια τέτοια μεγάλη αποστολή είναι το Ιντερνετ. Στο ξενοδοχείο για να βρεις ασύρματο  έπρεπε να πάς στην αίθουσα που ήταν μπαρ και εστιατόριο στο ξενοδοχείο για να βρει σήμα μέτριο και να στείλει αυτά που έγραψε  στα Ροδίτικα ΜΜΕ . Αυτό συνέβαινε καθημερινά από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ που έκλεινε το μπαρ. Έπεφταν όλοι οι διακόπτες . Πλήρες σκοτάδι. Ούτε οι συνάδελφοι έπαιρναν τις ειδήσεις στην ώρα τους , ούτε κι αυτοί οι ίδιοι οι διοργανωτές όμως ανέβαζαν στο site αποτελέσματα των αγωνων έγκαιρα για να τα πληροφορηθούμε. Δεν υπήρχε κέντρο Τύπου . Σαν ενιαίο κέντρο τύπου λειτουργούσαν τέσσερα στέκια στην πόλη τα οποία σου παραχωρούσαν ένα υπολογιστή και free internet αλλά σε χώρο και ώρα που ήθελαν εκείνοι. Υπήρχαν χώροι πρες ρούμ στις εγκαταστάσεις τις αθλητικές που γινόντουσαν οι αγώνες αλλά- όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους επικεφαλής του στίβου- « Είναι για τους δημοσιογράφους του isle of wight και του BBC. Κι αν προσθέσουμε και σας με τα λάπ τοπ σας θα πέσει το σύστημα» Σημειώστε πώς οι εκπρόσωποι τύπου πήγαν εκεί βρήκαν ιντερνέτ και εξυπηρετήθηκαν στις εγκαταστάσεις της τοξοβολίας σε ένα εξαιρετικό χώρο και για τον οποίο οφείλουν πολλά ευχαριστώ στα παιδιά από την διοργάνωση που ήσαν εκεί.
Το ιντερνετ συνήλθε μετά την Τετάρτη. Μετά την τέταρτη μέρα των αγωνων Κανείς δεν το περίμενε αυτό στην Αγγλία του 2011.
-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Όταν η εκτελεστική επιτροπή των αγωνων τιμώρησε την Ρόδο στο ποδόσφαιρο…άρχισαν τα δύσκολα για τους υπόλοιπους. Όπου στεκόσουν χλευασμός …ειρωνεία…αλλά και αλαζονεία από όλους όσους βρέθηκαν απέναντι στην Ρόδο παντού σε όλα τα αγωνίσματα.Ακόμα και 80 χρονών κυρίες σε κατάστημα ήσαν καλά πληροφορημένες για τα όσα συνέβησαν στην ποδοσφαιρική Ρόδο.
Σε αυτό πρέπει να σταθούν όλοι οι ιθύνοντες πλέον και να πάει η Ρόδος το 2017 στο Γκότλαντ με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποτε γιατί κάνει κακό και στους αθλητές αλλά και στην υπόλοιπη αποστολή.
Τώρα αυτοί αγώνες τελείωσαν κι έρχονται κάποιοι άλλοι  2015 στη Βερμούδα . θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και να ζητηθούν πολλά πράγματα από τους διοργανωτές προκειμένου να μην τύχει ξανά τέτοια κατάσταση σαν αυτή . Οι αγώνες του Isle of Wight οργανωτικά δεν ήσαν από τους καλύτερους…Επιμένουμε…Γκότλαντ, Σέτλαντ, Αλαντ…Για το 2013 ; Θα δείξει…

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments