“Ανοίξτε την πόρτα σας στους μετανάστες!”

0
Dodekanisos

Υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των μεταναστών στην Ευρώπη, τάχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκας μιλώντας στο Γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας. Ο Ποντόφικας επέκρινε μάλιστα τις χώρες που θέλουν να ασφαλίσουν τα σύνορα τους μη επιτρέποντας την παράνομη διακίνηση.  Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα λιμάνια τους σε ανθρώπους που φεύγουν από τις κακουχίες και τη φτώχεια, επιμένοντας ότι η ήπειρος δεν αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική «έκτακτη ανάγκη», αλλά μια μακροπρόθεσμη πραγματικότητα που οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν με ανθρώπινο τρόπο.

«Όσον αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το φαινόμενο της μετανάστευσης δεν είναι τόσο βραχυπρόθεσμη έκτακτη ανάγκη, αλλά μια πραγματικότητα της εποχής μας. Μια διαδικασία που περιλαμβάνει τρεις ηπείρους γύρω από τη Μεσόγειο και η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση προνοητικότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρωπαϊκής απάντησης ικανής να αντιμετωπίσει αντικειμενικές δυσκολίες» είπε μεταξύ άλλων ο Πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει καταστήσει τη δεινή κατάσταση των μεταναστών βασική πολιτική του, ταξιδεύοντας στη Λαμπεντούζα στο πρώτο του ταξίδι ως Πάπας για να τιμήσει τους μετανάστες που πνίγηκαν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments