Άνοδο του εξτρεμισμού «βλέπει» ο Scholz στις κινητοποιήσεις των αγροτών

0
Dodekanisos

Άνοδο του εξτρεμισμού στη Γερμανία «βλέπει» πίσω από τις διαμαρτυρίες των αγροτών ο καγκελάριος Όλαφ Σόλτς. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ανέβασε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα social media υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο θυμός υποκινείται σκόπιμα: με τεράστια εμβέλεια, οι εξτρεμιστές χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιφρονήσουν κάθε συμβιβασμό και δημοκρατική συζήτηση για όλους. Αυτό είναι ένα τοξικό μείγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε και που επίσης με απασχολεί πολύ».

«Όταν θεμιτές διαμαρτυρίες μεταμορφώνονται σε θυμό ή σε περιφρόνηση για τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς, χάνουμε όλοι. Μόνον αυτοί που περιφρονούν τη δημοκρατία μας ωφελούνται. Οι εκκλήσεις για βία και οι προσωπικές απειλές δεν έχουν θέση στη δημοκρατία μας. Πρέπει να υπάρξει μέτρο και πνεύμα συμβιβασμού», τόνισε.

Το 69% των Γερμανών υποστηρίζει τη διαμαρτυρία των αγροτών, όπως δείχνει έρευνα του INSA για την Bild. Σημειώνεται επίσης ότι το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Scholz κατακρίθηκε από αρκετό κόσμο στα social media. Και αυτό διότι τον κατηγορούν πως όταν λέει πως ο θυμός υποκινείται σκόπιμα, εννοεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους με τη δική τους ελεύθερη βούληση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments