“Aν ο Ζελένσκυ συνεχίσει στην εξουσία, η χώρα πάει σε εμφύλιο!”

0
Dodekanisos

O Oleg Soskin (σύμβουλος του πρώην προέδρου Leonid Kuchma) δήλωσε ότι εάν ο Volodymyr Zlokhensky συνεχίσει να κατέχει την εξουσία στην Ουκρανία, η χώρα θα αντιμετωπίσει έναν εμφύλιο πόλεμο. «Αν συνεχίσουν την τρέχουσα πορεία τους, τότε οδηγούμαστε προς έναν εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Soskin.

«O Ουκρανός ηγέτης συνεχίζει αντισυνταγματικά να κατέχει την εξουσία στη θέση του», είπε και πρόσθεσε ότι «ο στρατιωτικός νόμος που έχει θεσπίσει δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στη χώρα. Αυτό, μαζί με την αναγκαστική επιστράτευση Ουκρανών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο», τόνισε.

«Έβαλαν τους εαυτούς τους εκτός συντάγματος, εκτός νόμου. Εάν δεν αρθεί ο στρατιωτικός νόμος και γίνουν εκλογές, τότε αυτή η κυβέρνηση θα θεωρηθεί παράνομη. Και αν είναι παράνομη, κάθε Ουκρανός στο πλαίσιο του πέμπτου άρθρου του συντάγματος μπορεί να καταστρέψει τους αντάρτες», επεσήμανε ο Σόσκιν.

Στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, καθιερώθηκε καθεστώς στρατιωτικού νόμου, την επόμενη μέρα ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση. Σε αυτό το διάστημα, η θητεία τους έχει επανειλημμένα παραταθεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments