Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Αμφισβητούμενη νίκη

Αμφισβητούμενη νίκη

1
DSCN1770
Dodekanisos
Ο Άρης ενώ πάλεψε κόντρα σε θεους και δαίμονες , δε μπόρεσε να πάρει τη νίκη ή έστω την ισοπαλία που δικαιωματικά του άξιζε, αφού οι υποδείξεις των βοηθών Παπαγιαννίδη και Μπερδεμπέ που σαφώς ελέχονται τους στέρησαν κάθε τέτοιο δικαίωμα. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πιο τυχεροί και λέμε τυχεροί γιατί μπορεί μεν να είχαν καλή κυκλοφoρία της μπάλας, αλλά από την άλλη και οι γηπεδούχοι έκαναν πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμως  δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμία από αυτές κυρίως από έλλειψη καθαρού μυαλού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κώοι να πάνε στην ανάπαυλα σχεδόν σίγουροι για τη νίκη, όμως οι παίχτες του Στάθη Φαρμακίδη πάτησαν εκεί και κατάφεραν στην επανάληψη να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Όταν όμως στο ματς υπάρχουν δυο αμφισβητούμενες φάσεις, δύο όχι μια και οι δυο κατά των γηπεδούχων (μιλάμε για το τρίτο γκολ των φιλοξενουμενων  και τη φάση στο 69′) ,πόσο δίκαιο μπορεί να χαρακτηριστεί ένα αποτέλεσμα;

Φάσεις/γκολ
2′ Ύστερα πό κόρνερ του Πανόπουλου, ο Φονσέκα με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ 0-1.
10′ Από πάσα του Φονσέκα, ο Χατζηφούντας με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι και να βγει άουτ.
14′ Μετά από βαθιά μπαλιά του Λαμπριανού, ο Παπαοικονόμου βγήκε από από αριστερά κάνοντας το σουτ, με τον Μουνούχο να διώχνει αναπάντεχα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Λαμπριανός και ο Ντσόλι  έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τσαραπατσάνης με ωραία ενέργεια να έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.
15′ Μετά από σέντρα του Παπαοικονόμου από δεξιά, ο Ξύππας με κεφαλιά δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
20′ Ο Γκουντελίτσας τροφοδότησε τον Μπαρτσελό με βαθιά μπαλιά και εκείνος με τη σειρά του έκανε το σουτ έξω από τη περιοχή που κατέληξε “γλυκά” στα δίχτυα του Βαρέλη 0-2(φώτο).
21′ Ο Κοντόγιαννος έστρωσε τη μπάλα για τον Κοτσίκο και εκείνος με σέντρα- σουτ προσπάθησε να μειώσει το σκορ, αλλά ο Τσαραπατσάνης είπε “οχι” και μπλόκαρε σταθερά.
28′ Μετά από σέντρα του Συντιχάκη, ο Φονσέκα με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Βαρέλη που με “κατάθεση ψυχής” εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.
40′ Ο Τσαραπαστάνης με εντυπωσιακή εκτίναξη απόκρουσε το σουτ του Παπαοικονόμου μέσα από την περιοχή.
45′ Ο Μάκρας συνδυάστηκε ωραία με τον Κοτσίκο και έβγαλαν τον Ξύππα σε θέση βολής, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Τσαραπαστάνη ένω βρισκόταν σε σωστή θέση να αποκροούει ασταθώς στη γωνία του, 1-2.
56΄Μετά από σέντρα από δεξιά , ο Παπαοικονόμου με σουτ στη κίνηση δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
50′ Έλάχιστα άουτ πέρασε η κεφαλιά του Θρήσκου μέσα από την περιοχή.
61′ Ύστερα από σέντρα του Κοτσίκου, ο Λαμπριανός με κεφαλιά ψαράκι ισορρόπησε το παιχνίδι, 2-2.
69′ Μετά το γέμισμα του Πανόπουλου και κόντρες μέσα στην περιοχή, η  μπάλα πέρασε στα πόδια του Μυλωνά που έκανε το σουτ , αλλά ο Βαρέλης απόκρουσε ενστικτοδώς. Στην επαναφορά η μπάλα γύρισε στον Μπαρτσελό που προσπάθησε να τελειώσει τη φάση, αλλά ο Μάκρας έτρεξε και έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τον Β’ βοηθό Μπερδεμπέ να τρέχει στη σέντρα, 2-3. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο επόπτης δεν βρισκόταν σε καλή θέση και σίγουρα η φάση αυτή είναι πέρα για πέρα αμφισβητούμενη.
Στην αντεπίθεση ο Ξύππας έβγαλε σέντρα από αριστερά στον Μαρκόπουλο που με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας προσπάθησε να ισορροπήσει εκ νέου το παιχνίδι, αλλά ο Τσαραπατσάνης έδιωξε τη μπάλα η οποία πέρασε και δεν πέρασε τη γραμμή. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτύρονται και γι’ αυτήν τη φάση υποστηρίζοντας ότι ο Κώος γκολκίπερ απομάκρυνε τη μπάλα ενώ είχε ήδη περάσει τη γραμμή.
76′ Εκτέλεση φάουλ Παπαοικονόμου από καλή θέση, στη αγκαλιά του Τσαραπατσάνη.
85′ Ξυστά από το δεξί δοκάρι πέρασε το σουτ του Φονσέκα έξω από την περιοχή.
88′ Κόρνερ Λαμπριανού από αριστερά, Ο Ντσόλι έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή με τη μπάλα να χτυπάει στον Γκουντελίτσα και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Πολύ καλή η διαιτησία του Αντωνά με παράπονα οι γηπεδούχοι για τους βοηθούς Παπαγιαννίδη και Μπερδεμπέ.

Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Παπαοικονόμου, Κοτσίκος, Μάκρας και από τους φιλοξενούμενους οι Γκουντελίτσας, Μυλωνάς, Φονσέκα.

Άρης: Βαρέλης, Κοτσίκος, Μάκρας, Τσελεπίδης, Λαμάι, Κοντόγιαννος(87′ Μαγιόγλου), Θρήσκος(70′ Μαρκόπουλος), Λαμπριανός, Παπαοικονόμου, Ντσόλι, Ξύππας.

Δίκαιο: Τσαραπατσάνης, Μποϊλής Γ., Πανόπουλος, Γκουντελίτσας, Μυλωνάς, Χατζηφούντας(59′ Δραμουντανής), Τσαλαπατάνης(74′ Γούλας), Μπαρτσελό(87′ Σκαλέρης), Φονσέκα, Μουνούχος, Συντιχάκης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
xaris
xaris
12 years ago

dikaios paidia legetai oxi dikaio