Αρχική Επικαιρότητα Αμερική: «Πράσινο φως» του FDA για ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους ενήλικες

Αμερική: «Πράσινο φως» του FDA για ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους ενήλικες

0
Dodekanisos

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) άναψε το πράσινο φως στα ενισχυτικές δόσεις της Moderna και της Pfizer Covid-19 για όλους τους ενήλικες στη χώρα. Προηγουμένως, μόνο άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ή άτομα με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, είχαν δικαίωμα να λάβουν τα συγκεκριμένα εμβόλια. Με την τελευταία εξουσιοδότηση, όλοι οι Αμερικανοί άνω των 18 ετών που είχαν τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna τουλάχιστον πριν από έξι μήνες θα μπορούν να λάβουν και την ενισχυτική.

«Αυτή η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς εισερχόμαστε στους χειμερινούς μήνες και αντιμετωπίζουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και νοσηλεία σε όλη τη χώρα», δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

Οι δόσεις ενδέχεται να δοθούν ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κινηθούν για να εγκρίνουν τη διανομή τους. Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο οργανισμός δημόσιας υγείας θα ενεργήσει «άμεσα» όταν ο FDA εγκρίνει τη χρήση έκτακτης ανάγκης των συμπληρωματικών δόσεων. Ο οργανισμός είχε προηγουμένως εγκρίνει μια ενισχυτική δόση του εμβολίου Johnson & Johnson για ενήλικες που είχαν λάβει την αρχική τους ανοσοποίηση τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments