Αρχική Videos Να ελεγχθεί περισσότερο το διαδίκτυο ζητάει ο διευθυντής του NIH

Να ελεγχθεί περισσότερο το διαδίκτυο ζητάει ο διευθυντής του NIH

0
Dodekanisos

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) Francis Collins πιστεύει ότι τα άτομα που διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό στο διαδίκτυο θα πρέπει να εντοπιστούν και να «οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Οι συνωμοσίες κερδίζουν . Η αλήθεια χάνει. Αυτό είναι ένα πραγματικά σοβαρό κατηγορητήριο για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να πορεύεται η κοινωνία μας», δήλωσε στην Washington Post την Παρασκευή ο Κόλινς, ο οποίος θα παραιτηθεί σύντομα από τη θέση του επικεφαλής του Ινστιτούτου. Ο ίδιο πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να απωθήσει πιο δυναμικά την παραπληροφόρηση. Να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τη διάδοση τέτοιων πληροφοριών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ο Κόλινς δεν είναι ο μόνος εξέχων αξιωματούχος που ζητάει αυστηρά μέτρα. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσηςότι «σκοτώνουν ανθρώπους με παραπληροφόρηση και απείλησε αυτές τις πλατφόρμες με κυρώσεις. Πιο πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αποκάλεσε τους ανθρώπους που διαδίδουν «παραπληροφόρηση» για τα εμβόλια «εγκληματίες» που «έχουν κυριολεκτικά κοστίσει εκατομμύρια ζωές».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments