Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Φιλικό μαρκάρισμα στη Ψίνθο

Φιλικό μαρκάρισμα στη Ψίνθο

0
tsipizidis
Dodekanisos
Σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν τα πολλά νεύρα και τα δυνατά και σκληρά μαρκαρίσματα, και σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζε φιλικό παιχνίδι, η Δόξα Ψ πήρε την νίκη με σκορ 2-0 ,απέναντι στην ομάδα της Χάλκης. Παρόλο όμως θετικό αποτέλεσμα που κατάφερε να αποσπάσει η ομάδα της Δόξας, ο προπόνητης Μιχάλης Κυπριώτης δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση των παιχτών του και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως ήταν και φανερά εκνευρισμένος με τη αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων από αυτών. Το ματς επισκιάστηκε πέρα από τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις συνεχείς διακοπές λόγω τραυματισμών, και από ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή Αντώνη Παπαβασιλείου με πιο σημαντική εκείνη του πέναλτι κατά των φιλοξενουμενων ,με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι από τη δική μας οπτική γωνία η απόφαση ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και άδικη, αφήνοντας ένα μικρό ενδεχόμενο ο διαιτητής να είδε κάτι που εμείς δεν μπορέσαμε να δούμε καθώς βρισκόμασταν λίγα μέτρα πιο μακριά. Πάντως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Ψίνθου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ορφανού στο 33′ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι , χάνοντας μάλιστα και δύο φορές την ευκαιρία να σκοράρουν, μια με τον Κουρέτα να χάνει το πέλαντι που κέρδισε σε χέρι του Κυριαζή και μια με τον Καβουκλη να σουτάρει σε κενή εστία και να στέλνει τη μπάλα ξυστά από το δοκάρι. Σχεδόν με τη λήξη του αγώνα ο Μπαρμπαντώνης πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα, και έγραψε το τελικό 2-0. Σε γενικές γραμμές πάντως ο αγώνας στηρίχθηκε στη δύναμη ,με αποτέλεσμα οι δύο προπονητές να μη μπορέσουν να βγάλουν τα συμπεράσματα που ήθελαν και να δοκιμάσουν όσα είχαν στο μυαλό τους.

Φάσεις/ γκολ
11′ Ο Σταμούλης έβγαλε σέντρα από αριστερά στον Λυριστή που έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.
16′ Μετά από βαθιά μπαλιά ,ο Λυριστής έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και με περίτεχνο πλασέ προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Φραγκάκη χωρίς επιτυχία.
24′ Ο Σιδεράτος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ψαράς με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει με τη μπάλα να μη του κάνει το χατήρι και να βγαίνει άουτ.
32′ Ο Σταμούλης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Ορφανός Β. το εκτέλεσε τροφοδοτώντας τον Μπατέστα στα δεξιά , ο οποίος με σουτ φωτοβολίδα ανάγκασε τον γκολκίπερ της Χάλκης να εκτιναχθεί και να διώξει σωτήρια.
33′ Ο Στάππας έτρεξε με τον Τσιπιζίδη για να διεκδικήσουν τη μπάλα με αποτέλεσμα να συγκρουστούν ώμο με ώμο και τον διαιτητή Παπαβασιλείου να καταλογίζει λανθασμένα πέναλτι υπέρ της γηπεδούχου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ορφανός Β.που έστειλε τη μπάλα στα δύχτια και άνοιξε το σκορ σε 1-0.
38′ O Mπατέστα ενέτρεψε τον Σιδεράτο με αποτέλεσμα ο δεύτερο να βγεί εκτός ανγωιστικού χώρου και να μη συνεχίσει τον αγώνα.
73′ Ο Τσιπιζίδης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χρυσανθή.
79′ Ο Κυριαζής έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κουρέτας, με τον Χρυσανθή να αποκρούει μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων.
82′ Μετά από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιωργά, ο Καβουκλής σούταρε σε εξουδετερωμένο τέρμα, αλλά η μπάλα δε του έκανε το χατήρι και αφού πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι κατέληξε άουτ.
85′ Ο Ορφανός έβγάλε σε θέση βολής τον Τσούλλο , με τον βοηθό Κλακαβούρα να τον “συλλαμβάνει” σε θέση οφσάιντ και να ακυρώνει το γκολ. Σε αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον βοηθό και τον αποδοκίμασαν .
89′ Ο Μπαρμπαντώνης έφυγε απ’τα δεξιά και με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, 2-0.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Οραφανός Β., Δημητρίου, Μπαρμπαντώνης και από τους φιλοξενούμενους οι Ψαράς, Τσιπιτζίδης, Κουρέτας.

Ο Διαιτητής του αγώνα Αντώνης Παπαβασιλείου το τελευταίο διάστημα υποπέφτει σε απανωτές λάθη με αποτέλεσμα να προβληματίζει το Τ.Ο.Δ. Καλός ο Α΄βοηθός Καλκαβούρας , με δικαιολογημένα λάθη η δεύτερη βοηθός Κατταβενού σαν νέα στο συλλόγο.

Δόξα Ψ.: Δημητρίου, Μοσχής, Σταμούλης, Βιτσέντζος, Σερμπίνης, Ορφανός Δ. , Ορφανός Β. , Στάππας, Στελλάς Μ. , Λυριστής , Μπατέστα. Επίσης έπαιξαν και οι Χρυσανθής, Μπαρμπαντώνης Χ. , Κήπουλας, Κυριαζής, Κωστομοίρης Γ. , Κωστομοίρης Δ. , Πλύγκος Χ. ,Τσούλλος Γ. , Τσούλλος Γ. , Καρίκης, Ευθυμίου, Ορφανός Χ. , Στελλάς Π. , Χαλάντας .

Χάλκη: Φραγκάκης, Σπύρου, Καμπούρης, Μπιζάντης, Κοτιάδης, Ψαράς, Τσιπιζίδης, Κάργας, Ντούπης, Σιδεράτος, Γουλόπουλος . Επίσης αγωνίστηκαν και οι Καράμπας, Λεγκέιτα, Γιωργάς, Καβουκλής, Κουρέτας, Παπαλαζάρου, Γκλάβης.dimitrioudoxadoxa1doxa2DSCN5242DSCN5333fasikottorospaidiapapavasileioupareasideratos-_kostomoirisxakli_1xakli_2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments