Μεγαλώνει διαρκώς ο ήδη μακρύς κατάλογος των θυμάτων των ρατσιστικών εγκλημάτων που έχουν επίκεντρο την περιοχή Γκορυτσά του Ασπροπύργου.
Αυτή τη φορά στόχος της δολοφονικής ρατσιστικής βίας οργανωμένων ομάδων κρούσης, που επιτίθενται εδώ και πάνω από ένα χρόνο στην ίδια περιοχή σε βάρος μεταναστών εργατών, ήταν ο Ασφάκ Μαχμούντ, εργάτης γης από το Πακιστάν.
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ, η οποία κατήγγειλε το γεγονός, μαρτυρούν την αγριότητα της επίθεσης που δέχτηκε ο Ασφάκ Μαχμούντ μόλις πριν από δύο μέρες, το Σάββατο 7/10/2017, από οργανωμένη ομάδα, στο χωράφι όπου δούλευε μαζί με τον Βακάς Χουσεΐν, επίσης μετανάστη εργάτη γης από το Πακιστάν.
Οπως αφηγείται στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα όταν οι δύο μετανάστες δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα πέντε ατόμων με σιδερογροθιές, ενώ ο ένας κρατούσε μαχαίρι.
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δράστες εκτόξευσαν ύβρεις και απειλές κατά των μεταναστών, όπως «βρομιάρηδες, ακόμα δεν έχετε φύγει» ή «αν δεν φύγεις θα σε κάψουμε ζωντανό».
Στο Τζάνειο
Ο Βακάς Χουσεΐν πρόλαβε να ξεφύγει, αλλά ο Ασφάκ Μαχμούντ περικυκλώθηκε από τα μέλη της φασιστικής ομάδας, τα οποία τον χτύπησαν άγρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι.
Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», αναγνώρισε, ενώπιον αστυνομικών, σε φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν τους δύο από τους δράστες της επίθεσης που δέχτηκε και οι οποίοι έχουν συμμετάσχει και σε προηγούμενες επιθέσεις στην περιοχή.
Μάλιστα, όπως εξηγεί ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο Ασφάκ Μαχμούντ ήταν ήδη στοχοποιημένος, καθώς ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιρατσιστική του δράση και τη συμμετοχή του σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις.
Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η υπόθεση της φασιστικής ομάδας των χρυσαυγιτών της Γκορυτσάς Ασπροπύργου πρέπει να πάρει τέλος με τη σύλληψη όλων και την άμεση παραπομπή για δίκη» και καλεί στη Διεθνή Συνάντηση και την Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού (14-15 Οκτωβρίου, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ, Αθήνα).
Οσο για την ίδια τη Χρυσή Αυγή, έσπευσε πάλι χθες να διαψεύσει επισήμως, ως συνήθως, την ανάμειξή της στην επίθεση.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση αυτή έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την καταδίκη του Κασιδιάρη με την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, για το γεγονός ότι στις 15/5/2011 επιχειρούσε στην ίδια περιοχή, αυτήν του Ασπροπύργου, να ξεσηκώσει τους κατοίκους να επιδοθούν σε πράξεις βίας σε βάρος των Ρομά, καλώντας τους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια».
Ο Μιχαλολιάκος
Τελευταία επίσημη δημόσια παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης στον Ασπρόπυργο ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησε στις 21/6/2017, κατά την οποία ο Μιχαλολιάκος, με αφορμή την επίθεση που είχε σημειωθεί τότε στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, δήλωνε τα εξής: «Θέλω να σας ζητήσω μια συγγνώμη γι’ αυτή την πολιτική σκευωρία, γιατί αν δεν γινόντουσαν όλα αυτά (σ.σ.: η ποινική δίωξη και η δίκη), δεν θα τολμούσαν να περάσουν ούτε 100 μέτρα μακριά από τα γραφεία μας αυτά τα θρασύδειλα σκουπίδια!».
Με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός ομολογούσε βέβαια το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αναστείλει προσωρινά την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου λόγω της δίκης.
Εντονες είναι οι αντιδράσεις της πλειονότητας των πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα σε ανακοινώσεις και δηλώσεις προχώρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, με τις οποίες καταγγέλλουν τη δολοφονική ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο και ζητούν να συλληφθούν αμέσως οι δράστες και οι οργανωτές και καθοδηγητές των επιθέσεων.
Μάλιστα το ΚΚΕ και το Ποτάμι καταγγέλλουν ρητά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και ζητούν την πολιτική και κοινωνική της απομόνωση.