Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μαριάς:”Χρειάζονται μέτρα για τη στήριξη των γυναικών στην Ελλάδα”

Μαριάς:”Χρειάζονται μέτρα για τη στήριξη των γυναικών στην Ελλάδα”

0
Dodekanisos

Ο Νότης Μαριάς σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 2/10/2017 τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των γυναικών στη χώρα μας.

Χρειάζονται μέτρα για τη στήριξη των γυναικών στην Ελλάδα, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 2/10/2017.

«Κυρία Πρόεδρε είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο ισχυρών φραγμών, που εμποδίζουν την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών» είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και συνέχισε:

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι στον εργασιακό χώρο παραμένει ένα τεράστιο μισθολογικό χάσμα, που ανέρχεται στο 16,4% εις βάρος των γυναικών, ενώ αντίστοιχα το συνταξιοδοτικό χάσμα ανέρχεται στο 39%.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι οι γυναίκες απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, αυτό σημαίνει ότι τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα γίνονται ακόμη υποδεέστερα. Επιπλέον θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η συνολική απασχόληση των γυναικών υπολείπεται αυτής των ανδρών κατά 12%.

Σύμφωνα με τη EUROSTAT ο σημερινός μέσος όρος στα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων εισηγμένων εταιρειών είναι μόλις 23,9%».

 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Επιπλέον στην Ελλάδα όπου τα μνημόνια έχουν διαλύσει κυριολεκτικά την Ελληνική κοινωνία οι γυναίκες αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού, που έχει πληγεί περισσότερο. Γι’ αυτό χρειάζονται μέτρα για τη στήριξη των γυναικών, ιδίως των γυναικών στην Ελλάδα, ιδίως της νέας αγρότισσας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments