Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η καλή λειτουργία του εντέρου συμβάλει στην υγεία και ομορφιά του δέρματος!

Η καλή λειτουργία του εντέρου συμβάλει στην υγεία και ομορφιά του δέρματος!

0
Dodekanisos

Το καθαρό, όμορφο και λαμπερό δέρμα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας! Όμως στο δέρμα του προσώπου μας πολλές φορές καθρεφτίζονται προβλήματα που ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί  από εσωτερικές αιτίες του οργανισμού ,όπως συσσώρευση τοξινών, ορμονικές διαταραχές ,κλιματολογικές αλλαγές και διατροφικές αιτίες.

Οι αλλαγές στο δέρμα του προσώπου, ιδιαίτερα όταν αυτές προκύπτουν ξαφνικά, μπορεί να οφείλονται σε κάποια  προβλήματα υγείας ή να είναι προειδοποιητικά σημάδια για οργανικά προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν. Όταν παρατηρηθούν σπυράκια(ακμή), κηλίδες, ξηροδερμία, ευαισθησία, κοκκινίλες, θαμπή όψη, ξεφλούδισμα, ροδόχρους ακμή, τραχιά υφή  κλπ. ίσως είναι σημάδι του ότι υπάρχει μια  δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η δυσκοιλιότητα, η κακή υγεία του εντέρου και η βακτηριακή υπερανάπτυξη στο λεπτό έντερο οδηγούν σε διατροφικές ελλείψεις βιταμινών, απαραιτήτων για την καλή υγεία ειδικά του δέρματος. Μια ανισορροπία στα οξέα του στομάχου οδηγεί συνήθως σε υπερανάπτυξη των “κακών” βακτηρίων στο έντερο που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της ακμής ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Ότι διαταράσσει την χλωρίδα του δέρματος, προκαλεί φλεγμονή, η οποία επηρεάζει την ακεραιότητα και την προστατευτική λειτουργία του δέρματος. Έτσι μειώνεται η δύναμη και ικανότητα του δέρματος να καταπολεμά τα αισθητικά του προβλήματα. Ενώ η διόρθωση της χλωρίδας του εντέρου οδηγεί στην βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Για να βοηθήσουμε την καλή λειτουργία του  πεπτικού μας συστήματος  πρέπει να ελέγχουμε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή δυσαπορρόφηση ουσιών όπως στην γλουτένη, λακτόζη κλπ, να αποφεύγουμε την διατροφή με fast food, λιπαρές τροφές και να πίνουμε πολύ νερό. Παράλληλα πρέπει  να καταναλώνουμε άφθονες φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες αποτελούν τροφή για τα “καλά” εντερικά μικρόβια, που διαφορετικά θα πεθάνουν από την πείνα, αφού όλα τα άλλα διατροφικά στοιχεία που περιέχουν ενέργεια (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη) απορροφώνται πλήρως από το λεπτό έντερο και δεν φτάνουν στο παχύ όπου βρίσκονται τα μικρόβια της εντερικής χλωρίδας.

Οι φυτικές ίνες που προάγουν τη φυσιολογική εντερική χλωρίδα ονομάζονται πρεβιοτικές και τα τρόφιμα που περιέχουν ζωντανά, «καλά» εντερικά βακτήρια ονομάζονται προβιοτικά (όπως π.χ. το γιαούρτι και το ξινόγαλα).

Τα βακτήρια του παχέος εντέρου μεταβολίζουν τις πρεβιοτικές φυτικές ίνες και τις μετατρέπουν σε λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας. Αυτά απορροφώνται από τον βλεννογόνο του παχέος εντέρου και πηγαίνουν στο ήπαρ, όπου μεταξύ άλλων προάγουν τον μεταβολισμό του λίπους. Είναι επίσης σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι φυτικές ίνες δεσμεύουν επίσης τοξικές ουσίες (όπως βαρέα μέταλλα) και βοηθούν στην απέκκρισή τους.

Φροντίζετε λοιπόν για την καλή λειτουργία του εντέρου για ένα όμορφο και υγιές δέρμα!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου αισθητικής katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30 τηλ.22410-31016. www.katerinadayspa.gr

Προηγούμενο άρθροΠως να αντιμετωπίσω την τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών με επιτυχία;
Επόμενο άρθροΜε γενικό αρχηγό το Ναλμπάντη
Δημήτρης Δραγάτης
Στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από πάρα πολύ μικρός και συγκεκριμένα από το 1990, παιδί του σχολείου στη Ρόδο, με τις ζωντανές μεταδόσεις από τα γήπεδα μέσα από τις συχνότητες του Ράδιος Ήχος Μάϊκ. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν πολύ σταθμοί και πολλές συνεργασίες: Τηλεόραση: TV7, TV4, ΙΡΙΔΑ TV, COSMOS TV, ΘΑΡΡΙ TV Ραδιόφωνο: Ράδιο Ήχος Μάϊκ, Ράδιο Melody, TOP FM, Cosmos Radio, Sky News Εφημερίδες: ΠΡΟΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΙΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΡΟΔΙΑΚΗ (τώρα) Ανταποκριτής: Sport Fm, Sentra Fm Συγγραφέας του βιβλίου "Η Μεγάλη Ρόδος" Ιδιοκτήτης του news12.gr από το 2008 Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Από τον Μάρτιο του 2020, το πολιτικό ρεπορτάζ και οι εξελίξεις στον πλανήτη μπήκαν στα δημοσιογραφικά ενδιαφέροντα...
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments