Το δικό του μήνυμα για την Πρωτομαγιά στέλνει μέσω ανακοίνωσης του ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης. Αναλυτικά:
Καλή Πρωτομαγιά!
Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονική δύναμη ελπίδας, φωνή και βοή αγωνιστικότητας και διεκδικήσεων για τον εργαζόμενο λαό και όλους όσους μοχθούν προς το ζην. Ο στόχος της διεκδίκησης και της αλλαγής απαιτεί ενότητα και σύζευξη δυνάμεων, για να μπορέσει η φωτεινή Ελλάδα των μοχθούντων, να επικρατήσει στην αναμέτρηση με κάθε σκοτεινή κατάσταση και συγκυρία.
Η παραγωγική βάση των νησιών και της χώρας μας, οι εργαζόμενοι, οι φορείς της υγιούς ανάπτυξης και οι τοπικές δυνάμεις που πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο, γνωρίζουν ότι η πικρή γεύση της δεινής και εξελισσόμενης οικονομικής κατάστασης, η ανασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, η ανεργία, η διασπάθιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν το πλέον εχθρικό περιβάλλον σε μια οικονομία ευάλωτη. Η εικόνα όμως της πτώσης ας γίνει σάλπισμα ανάστασης και συναγερμού για τις παραγωγικές τάξεις και τις λαϊκές δυνάμεις που μπορούν να γίνουν το βήμα διαφυγής προς στέρεα γη. Ας βγούμε και σήμερα στους δρόμους, στην αγορά, στην κοινωνία με το σύνθημα ανατροπής, με το παράδειγμα της προσωπικής μας προσπάθειας και με έργα. Να παλέψουμε για να μείνει ζωντανή η σπίθα της αισιοδοξίας.
Η ευημερία της χώρας θα περάσει υποχρεωτικά από την ευημερία και την πρόοδο των πολιτών. Είναι γνωστό ότι «..μία Πολιτεία ωφελεί περισσότερο τους πολίτες όταν ακμάζει σαν σύνολο παρά όταν ευτυχούν τα άτομα μα δυστυχεί η Πατρίδα…». [Εγώ γάρ ηγούμαι πολιών πλείω ξυμπάσαν ορθουμένων ωφελείν τους ιδιώτας ή καθ΄ έκαστον των πολιτών ευπραγούσαν, αθρόαν δε σφαλλομένην, καλώς μεν γάρ φερόμενος ανήρ το καθ΄ εαυτόν διαφθειρομένης της πατρίδας ουδέν ήσσον ξυναπόλυται, κακοτυχών δ΄ εν ευτυχούση πολλώ μάλλον διασώζεται] Θουκυδίδης, Επιτάφιος Περικλέους Β΄60.
Σε δύσκολους καιρούς, η χειρονακτική εργασία, δεν πρέπει να αποτελεί τελευταία επιλογή και να υπάρχουν επαγγέλματα που αφήνονται να περνούν σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου σε ξένα χέρια. «Έργον δ΄ ουδέν όνειδος, αεργίη δε τ’ όνειδος», Ξενοφών, Απομνημονεύματα α’ (2,57).
Η Πρωτομαγιά διπλή και αρχαία γιορτή ανανέωσης, Ανάστασης και Αγώνα, ταυτίζεται με την Άνοιξη, το ξανάνιωμα φύσης και ψυχής, την αισιοδοξία για το μέλλον και τους αγώνες των εργαζομένων με θεμελιακό στοιχείο την διεκδίκηση και την πάλη.