Του Τάσου Βογιατζόγλου
Όταν οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν να χαρακτηρίσουν κάποιον αμαθή, χρησιμοποιούσαν την έκφραση ¨αυτός δεν καταλαβαίνει τον Αίσωπο¨. Επειδή οι διδακτικοί μύθοι του Αισώπου ήταν κατανοητοί σε όλο τον απλό κόσμο. Όπως αυτός με τον ¨βάτραχο που ζήλευε το βόδι¨, που λέει ότι
«Ένα βόδι πλησίασε σε μια λίμνη για να πιει νερό. Δυο βατράχια που έπαιζαν στην όχθη, το είδαν και απόρησαν, πόσο μεγάλο ήταν ? Το ένα βατραχάκι μάλιστα, ζήλεψε τόσο πολύ, που αποφάσισε να γίνει κι αυτό σαν το βόδι. Άρχισε να φουσκώνει, να φουσκώνει, ώσπου, έσκασε!! »
Σίγουρα στο μυαλό όλων έρχονται δεκάδες ονόματα σωματείων, που λειτούργησαν όπως ο βάτραχος του Αισώπου. Ξέχασαν ποια ήταν, ξέχασαν τα περιθώρια τους και ξέχασαν και κάτι πολύ σημαντικό, ότι δεν είχαν τις κατάλληλες δικές τους παιδικές εγκαταστάσεις για να αγωνιστούν, σε μεγαλύτερη κατηγορία !
Γιατί όσο καλοί και να είναι οι προπονητές, οι παίκτες και οι παράγοντες, η ανάσταση, ενός σωματείου περνάει, πρώτα μέσα από το ικανό γήπεδο και μετά από τις δικές τους ικανότητες
«Και αν βγω πρώτος, τι θα κάνω ;»ρωτάει ο πρόεδρος βάτραχος .Πολύ απλά κύριε πρόεδρε ,αφού δεν είσαι βόδι, βγάλε μια ανακοίνωση σαν διοίκηση στα ΜΜΕ ,που να λέει ¨Αδυνατούμε να συμμετάσχουμε στην επόμενη κατηγορία, γιατί δεν έχουμε τις κατάλληλες γηπεδικές εγκαταστάσεις¨.
Και τότε θα έχεις την συμπάθεια και κατανόηση απ όλους.