Αποφασισμένη να σταδιοδρομήσει στον χώρο της διαιτησίας έχοντας μάλιστα μεγαλεπήβολα σχέδια είναι η Χριστίνα Βούλγαρη. Η νεαρή διαιτητής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στο νησί μας, ονομάστηκε διαιτητής το 2011 και από τότε έχει ένα μεγάλο όραμα. Να μπορέσει να ανέβει στις Εθνικές Κατηγορίες και να καθιερωθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ίδια απάντησε στις ερωτήσεις μας στη μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε. Διαβάστε:
-Χριστίνα Βούλγαρη δοκίμασες και σαν παίκτρια αλλά τελικά το 2011 σε κέρδισε η διαιτησία στη Βέροια. Πως έγινε αυτό;
«Το ποδόσφαιρο μου αρέσει πολύ από μικρή. Αποφάσισα να ακολουθήσω τη διαιτησία γιατί ήθελα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που δεν μπορούσα σαν παίκτρια. Δεν μπορούσα, γιατί στην Ακαδημία που συμμετείχα δυστυχώς δεν συμπληρώναμε ενδεκάδα όσον αφορά το γυναικείο τμήμα»
-Βγάζεις λοιπόν τη σχολή στη Βέροια και ξεκινάς. Πως ήταν τα πράγματα στην αρχή;
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ήμουν η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο νομό Ημαθίας. Με έβλεπαν στα γήπεδα και τους φαινόταν περίεργο. Στην αρχή άκουγα διάφορά από την εξέδρα αλλά αυτά με πείσμωσαν, με έκαναν πιο δυνατή και συνέχισα με μεγαλύτερο ζήλο. Στη Βέροια δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί και μια γυναίκα να παίζει διαιτητής και ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρικό. Δεν πιστεύω πάντως ότι κάτι τέτοιο ισχύει ακόμα».
-Ήρθες στη Ρόδο το 2012 για τις σπουδές σου και παράλληλα πήρες μετεγγραφή στον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου;
«Η Ρόδος είναι ένα πάρα πολύ ωραίο νησί. Νιώθω πολύ καλά εδώ. Στο γήπεδο βέβαια ακούω κατά καιρούς διάφορά αλλά κλείνω τα αυτιά μου και δεν ασχολούμαι καθόλου».
-Ισχύει αυτό που ορισμένοι λένε ότι για να είσαι διαιτητής πρέπει να είσαι και λίγο …μαζόχας για να μπορείς να τα αντέξεις όλα;
«Όχι δεν θα το έλεγα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως πρέπει να έχεις γερό στομάχι και γερά νεύρα και πολύ υπομονή. Αν δεν θα τα έχεις αυτά δύσκολα θα γίνεις διαιτητής.
-Οι παίκτες πως σε αντιμετωπίζουν;
«Ορισμένοι με ειρωνεύονται. Κάποιοι άλλοι είναι σαν να λένε, τι ήρθε να κάνει αυτή εδώ. Άλλοι πάλι, δίνουν συγχαρητήρια. Πάντως ποτέ δεν το παίρνω πάνω μου».
-Δείχνεις όντως από τα προσγειωμένα κορίτσια και από αυτά που δουλεύουν πολύ σαν διαιτητής…
«Οι στόχοι μου είναι υψηλοί. Έχω βάλει ψηλά τον πήχη. Θέλω να προχωρήσω στην διαιτησία και σε λίγα χρόνια να είμαι σε Εθνικές κατηγορίες»
-Ως διαιτητής ή ως «βοηθός»;
«Επιλέγω το «βοηθός». Μου αρέσει πιο πολύ. Έχω συνηθίσει και παίζω εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο διαιτητής πιστεύω ότι έχει περισσότερες ευθύνες. Και ο βοηθός όμως πρέπει να έχει την ευθεία του και να κρατάει το οφσάϊντ γιατί αν κάνει λάθος και μπει ένα γκολ από αντικανονική θέση θεωρείται αλλοίωση. Όπως και να έχει, είναι δύσκολο να είσαι είτε διαιτητής, είτε «βοηθός». Όταν αγαπάς κάτι όμως ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες».
-Έχεις κάποιον ή κάποια πρότυπο;
«Το πρότυπο μου είναι ο Σιδηρόπουλος. Έχω δει που έχει φθάσει και είναι ο καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Κοιτάω τα βήματα του, τη δουλειά που έχει κάνει και θεωρώ ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για κάθε νέο διαιτητή».
-Νιώθεις ότι ο Σύνδεσμος Δωδεκανήσου λειτουργεί αξιοκρατικά;
«Ναι απόλυτα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Σύνδεσμο μας».
-Είσαι ικανοποιημένη με τον εαυτό σου;
«Όπως είπα πριν, τον πήχη τον έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά και θέλω κάθε χρονιά να τα πηγαίνω όλο και καλύτερα».
-Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας;
«Προπονήσεις, διάβασμα κανονισμού και υπομονή. Ο Σύνδεσμος της Δωδεκανήσου δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».
-Αρχίζει το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Πως νιώθεις αλήθεια;
«Το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο. Μετά από τέσσερις μήνες αρχίζουν και πάλι τα επίσημα παιχνίδια. Μου έλειψε το ποδόσφαιρο καθώς και το να πηγαίνω στο γήπεδο για να βλέπω αγώνες ή να αγωνίζομαι».
-Πως είναι μια δική σου αγωνιστική ημέρα;
‘Όταν ξέρω ότι έχω παιχνίδι θα σηκωθώ πολύ νωρίς το πρωί και εννοείτε ότι δεν θα ξενυχτίσω το προηγούμενο βράδυ. Θα φάω το πρωινό μου και εν συνεχεία θα ηρεμήσω περιμένοντας να πάω στο γήπεδο».
-Υπάρχει κάποιο περιστατικό που σου έχει κάνει εντύπωση στο γήπεδο και θα ήθελες να αναφέρεις;
«Αυτό που μου έχει μείνει γενικά είναι η άγνοια που έχουν οι φίλαθλοι για τον κανονισμό. Μια φορά κάποιοι ζητούσαν οφσάϊντ από πλάγιο άουτ, κάτι το οποίο δεν υπάρχει. Απορούσα όταν το άκουσα αλλά ποτέ δεν έχω απαντήσει σε εξέδρα. Είτε σε κακά, είτε και σε καλά σχόλια».
-Πιστεύεις ότι στη Δωδεκάνησο υπάρχουν αυτό που λέμε ταλέντα;
«Ναι βέβαια και υπάρχουν. Αυτό θα φανεί στα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν και παιδιά που μπορούν να συνεχίσουν και άλλα που σε λίγα χρόνια θα τα δούμε στις τηλεοράσεις και θα λέμε αυτός κάποτε έπαιζε στο τοπικό της Δωδεκανήσου».
-Το news12 ευχαριστεί θερμά το ΤΟΔ και τον αρχιδιαιτητή Κώστα Ζανεττίδη για την άδεια που μας χορήγησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνέντευξη. Ευχαριστούμε και την Χριστίνα Βούλγαρη και της ευχόμαστε ότι καλύτερο και πάντα επιτυχίες
{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2015_2016/diaitites/voulgari] width=[150] height=[150]}
Δυστυχως ο συνδεσμος διαιτητων δωδεκανησου δινει ευκαιριες μονο στα δικα του παιδια, εστω και αν διαιτητικα ειναι αυπαρκτοι, αφαντοι η αορατοι. ( Βλεπε Μιαρη, Παπαβασιλειου, Ωραιοπουλο)
Romantike…eisai asxetos…
kanenas apo autous pou eipes den bgike apo ton sundesmo dodekanisou…alla i gnomi einai san tin soufra…oloi exoun mia!