Αυταρχική υστερία στην Αγγλία, συνέλαβαν 40χρονο για ανάρτηση κατά της αρχής

0
Dodekanisos

Απίστευτα πράγματα απ’ ότι φαίνεται συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το BBC αναφέρει ότι ένας 40χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε ποινικά για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιείχαν «ρητορική κατά του κατεστημένου».
Όπως αναφέρουν διάφορα site, o Wayne O’Rourke έχει γίνει το τελευταίο παράδειγμα ενός κύματος αυταρχικής υστερίας που επηρεάζει την ελευθερία του λόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις πρόσφατες ταραχές κατά της μαζικής μετανάστευσης.
Ο Ο’Ρουρκ συνελήφθη σε σχέση με «αναρτήσεις από λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με την αστυνομία του Λίνκολνσαϊρ. «Το Δικαστήριο του Νότιγχαμ άκουσε ότι οι αναρτήσεις φέρεται να περιείχαν ρητορική κατά των μουσουλμάνων και του κατεστημένου», αναφέρει το BBC. Ο O’Rourke είχε σχεδόν 100.000 ακόλουθους στο X και προέβλεψε τη σύλληψή του μέρες πριν.
Η έκθεση δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το τι πραγματικά παράνομο ανάρτησε , αλλά «φέρεται να εξέφρασε την υποστήριξή του για τις πρόσφατες ταραχές. Ο O’Rourke αντιμετωπίζει κατηγορίες για «δημοσίευση γραπτού υλικού στο Διαδίκτυο για υποκίνηση φυλετικού μίσους». Ένας άλλος 61χρονος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή φώναξε «who the fuck is Allah» και είπε στους αστυνομικούς «δεν είστε Άγγλοι» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την Downing Street.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments