Οι ΗΠΑ …τρώνε τον Ζελένσκυ και φέρνουν τον Avakov;

0
Dodekanisos

Η Ουάσιγκτον επεξεργάζεται επιλογές για την αντικατάσταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μια πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

«Στην τρέχουσα κατάσταση, η Ουάσιγκτον εργάζεται σε επιλογές για να αντικαταστήσει τον Ουκρανό ηγέτη με μια «πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα, που θα ταίριαζε στους περισσότερους δυτικούς συμμάχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Ζελένσκι κάνει «τρελά βήματα» που απειλούν να κλιμακώσουν την κατάσταση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, ανέφερε το SVR.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov* ως κατάλληλο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Volodymyr Zelensky , ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.
“Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov εξετάζεται επί του παρόντος ως κατάλληλος υποψήφιος. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα “δυνατά” του Avakov είναι οι στενοί δεσμοί του με ουκρανικούς εθνικιστικούς σχηματισμούς και οι συνεχείς επαφές του με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών”, η δήλωση ανάγνωση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη δώσει εντολή σε συνδεδεμένες ΜΚΟ να επεξεργαστούν το σενάριο της έλευσης του Avakov στην εξουσία στην Ουκρανία. Τώρα αυτό το θέμα συζητείται με τους ηγέτες των κορυφαίων κομμάτων της ουκρανικής αντιπολίτευσης … καθώς και με έναν αριθμό σημαντικών βουλευτών της το Verkhovna Rada από το κυβερνών κόμμα Υπηρέτης του Λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments