«Ήταν η Θεϊκή παρέμβαση που με έσωσε, δεν φοβάμαι!»

0
Dodekanisos

Για «Θεϊκή παρέμβαση» έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην Πενσυλβάνια. Παράλληλα κάλεσε τους Αμερικανούς να ενωθούν.

«Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε ενωμένοι», είπε ο Τραμπ σε δήλωση στο δίκτυό του Truth Social, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να επιτρέψουν στο κακό να κερδίσει. Μόνο ο Θεός ήταν αυτός που εμπόδισε το αδιανόητο να συμβεί. Δεν πρόκειται να φοβηθώ».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης και ένας περαστικός σκοτώθηκαν και δύο θεατές τραυματίστηκαν σοβαρά στη χειρότερη πράξη πολιτικής βίας των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Ο ένοπλος ταυτοποιήθηκε ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Bethel Park της Πενσυλβάνια, περίπου μία ώρα οδικώς από τον χώρο του αγώνα, σύμφωνα με δήλωση του FBI τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιουλίου.
Τοποθέτηση για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ έκανε με δήλωση του και ο Joe Biden ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Συζητούμε και διαφωνούμε, συγκρίνουμε και αντιπαραθέτουμε τον χαρακτήρα των υποψηφίων, τα αρχεία, τα θέματα, την ατζέντα, τα οράματα για την Αμερική. Αλλά στην Αμερική, λύνουμε τις διαφορές μας στην κάλπη. Έτσι το κάνουμε, στην κάλπη, όχι με σφαίρες. Η δύναμη να αλλάξει η Αμερική πρέπει πάντα να βρίσκεται στα χέρια του λαού, όχι στα χέρια ενός επίδοξου δολοφόνου», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments