«Θα απαντήσουμε και …θύματα θα είναι οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!»

0
Dodekanisos

«Θα απαντήσουμε και …θύματα θα είναι οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ! Σχολιάζοντας το θέμα της ανάπτυξης Αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Ρωσία έχει επαρκείς δυνατότητες να ανταποκριθεί στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αν και πιθανά θύματα σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Φυσικά και η Ρωσία θα απαντήσει».

Ο ίδιος, πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Υπήρχε πάντα μια παράδοξη κατάσταση: οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν μια ποικιλία πυραύλων διαφορετικού βεληνεκούς στην Ευρώπη, οι οποίοι παραδοσιακά στοχεύουν τη χώρα μας. Συνεπώς, η χώρα μας όρισε ευρωπαϊκές τοποθεσίες ως στόχους για τους πυραύλους μας. Το παράδοξο είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των πυραύλων».

«Η χώρα μας βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών πυραύλων που σταθμεύουν στην Ευρώπη. Το έχουμε ήδη βιώσει στο παρελθόν. Έχει συμβεί στο παρελθόν. Έχουμε αρκετές δυνατότητες για να αποτρέψουμε αυτούς τους πυραύλους. Ωστόσο, τα πιθανά θύματα είναι οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments