«Ας σταματήσει αυτή η τρέλα, όχι άλλα όπλα και ευρώ στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Την έντονη αντίδραση του για τις δηλώσεις που γίνονται σχετικά με χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα, εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο ηγέτης του γαλλικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος The Patriots και υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Florian Philippot. Χαρακτηριστικά, με ανάρτηση του στο «X» τα εξής:

«Οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ είναι μια τρελή ορμή προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Ρωσίας. Κάθε λέξη είναι εξαιρετικά σοβαρή και γεμάτη συνέπειες. Το ΝΑΤΟ έχει επίσημα εγκαταλείψει τη θέση του ως αμυντική συμμαχία και κηρύσσει πόλεμο!».
Ο πολιτικός κάλεσε το Παρίσι να αποσυρθεί από τη συμμαχία:

«Η επιθυμία να παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ είναι να συμφωνήσουμε ότι η Γαλλία θα συρθεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο επ’ αόριστον, ότι το αίμα των παιδιών της θα χυθεί για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και της παράλογης διαφθοράς ολόκληρη της κλίκας. Ας σταματήσει αυτή η τρέλα, ας υπερασπιστούμε την ειρήνη, όχι άλλα ευρώ ή όπλα στην Ουκρανία!».

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα δικαιολογώντας την ενέργεια να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εκτός της χώρας. Ο Στόλτενμπεργκ τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων σε «νόμιμους στόχους» στο έδαφος της Ρωσίας. Παράλληλα, είπε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στην αποφυγή της άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Οι απόψεις των ηγετών της ΕΕ για το θέμα διίστανται.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments