Αρχική Videos Στο “μικροσκόπιο” της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) τα συμβόλαια των εμβολίων

Στο “μικροσκόπιο” της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) τα συμβόλαια των εμβολίων

0

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανακοίνωσε και επίσημα ότι ξεκίνησε έρευνα για την αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (ή EPPO) επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την απόκτηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ. Είναι κάτι που οφείλεται στο εξαιρετικά υψηλό δημόσιο ενδιαφέρον. Δεν θα δημοσιοποιηθούν άλλες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο», προσθέτει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Περισσότερες από τις περισσότερες δόσεις έχουν αγοραστεί ή δεσμευτεί για το αμερικανογερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech,. Έγκριση έχει δοθεί και για άλλους πέντε κατασκευαστές, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Novavax και Valneva.

ΜΚΟ και ευρωβουλευτές επέκριναν το γεγονός ότι βασικές πτυχές των συμβάσεων παραμένουν εμπιστευτικές. Μια ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Bourla, που αποκαλύφθηκε από τους New York Times, πυροδότησε διαμάχη.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία ιδρύθηκε επίσημα το 2021, είναι ένα ανεξάρτητο όργανο της ΕΕ που είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση της απάτης κατά κονδυλίων της ΕΕ και κάθε άλλου αδικήματος που επηρεάζει τα οικονομικά της συμφέροντα (διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διασυνοριακή απάτη ΦΠΑ). Αυτό το υπερεθνικό όργανο είναι υπεύθυνο για τη διερεύνηση αλλά και για τη δίωξη και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των δραστών τέτοιων αδικημάτων

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments