Αρχική Videos Έρευνα: Οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με τις κυβερνήσεις τους

Έρευνα: Οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με τις κυβερνήσεις τους

0

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν από το Yougov και που σχετίζονται με την κατάσταση που βιώνει ο κόσμος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτά, περισσότερο από το 60% των ανθρώπων δεν είναι ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων τους στο θέμα της διαχείρισης του «κόστους ζωής». Πολύς κόσμος αναγκάστηκε να μειώσει τις δαπάνες των νοικοκυριών τους και όπως φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλος κόσμος. 

Οι χώρες που αναλύθηκαν στην έρευνα περιλαμβάνουν τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Δανία. Η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια εκφράστηκε από τους Βρετανούς και τους Ιταλούς ερωτηθέντες. Περίπου το 82% στις δύο χώρες αξιολογεί αρνητικά τις προσπάθειες των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους για έλεγχο του κόστους, με μόλις το 10% και το 13% να λένε ότι οι ηγέτες τα πήγαιναν καλά.

Το 65% και το 62% στη Σουηδία και τη Δανία αντίστοιχα ήταν δυσαρεστημένοι ενώ το 27% και στις δύο χώρες είπε ότι οι κυβερνήσεις «κάνουν καλή δουλειά» στην αντιμετώπιση του κόστους διαβίωσης. «Όχι λιγότερο από το 80% των ανθρώπων σε κάθε χώρα είτε έχουν κάνει περικοπές είτε πιστεύουν ότι θα πρέπει να το κάνουν, φτάνοντας μέχρι και το 93% στην Ιταλία», αναφέρει το YouGov. Περίπου το 41% ​​των Ιταλών δηλώνει επίσης ότι «τους τελευταίους τρεις μήνες «πάντα» ή «τις περισσότερες φορές» δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας τους». Στη Βρετανία, η έρευνα του YouGov τον Σεπτέμβριο δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών αποδοκιμάζει επίσης τα νέα οικονομικά σχέδια του υπουργικού συμβουλίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments