Αρχική Videos “Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς φαγητό και θέρμανση”

“Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς φαγητό και θέρμανση”

0

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να βρεθούν ανίκανοι να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να ζεστάνουν τα σπίτια τους αυτόν τον χειμώνα, εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν το Σάββατο.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», έγραψε ο Χαν στο Twitter, αναφερόμενος στην άνοδο των τιμών της ενέργειας και στον πληθωρισμό ρεκόρ άνω του 10%. «Αντιμετωπίζουμε έναν χειμώνα κατά τον οποίο για εκατομμύρια δεν θα είναι το θέμα να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης ή φαγητού, αλλά τραγικά δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά κανένα», προειδοποίησε. «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση «πρέπει να παρέμβει για να μπορέσουν οι άνθρωποι να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες».

Η ανακοίνωση του συνοδεύτηκε από στοιχεία μιας ενεργειακής συμβουλευτικής εταιρείας (Aukilione), που προβλέπει ότι οι λογαριασμοί ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 80% τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις 3.600 £ (4.292 $) ετησίως κατά μέσο όρο. Συγκριτικά, το όριο που έθεσε η ρυθμιστική αρχή της ενεργειακής βιομηχανίας, Ofgem, τον Οκτώβριο του 2021 ήταν 1.400 £ ετησίως.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments