“Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς φαγητό και θέρμανση”

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να βρεθούν ανίκανοι να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να ζεστάνουν τα σπίτια τους αυτόν τον χειμώνα, εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν το Σάββατο.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», έγραψε ο Χαν στο Twitter, αναφερόμενος στην άνοδο των τιμών της ενέργειας και στον πληθωρισμό ρεκόρ άνω του 10%. «Αντιμετωπίζουμε έναν χειμώνα κατά τον οποίο για εκατομμύρια δεν θα είναι το θέμα να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης ή φαγητού, αλλά τραγικά δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά κανένα», προειδοποίησε. «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση «πρέπει να παρέμβει για να μπορέσουν οι άνθρωποι να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες».

Η ανακοίνωση του συνοδεύτηκε από στοιχεία μιας ενεργειακής συμβουλευτικής εταιρείας (Aukilione), που προβλέπει ότι οι λογαριασμοί ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 80% τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις 3.600 £ (4.292 $) ετησίως κατά μέσο όρο. Συγκριτικά, το όριο που έθεσε η ρυθμιστική αρχή της ενεργειακής βιομηχανίας, Ofgem, τον Οκτώβριο του 2021 ήταν 1.400 £ ετησίως.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments