Αρχική Videos “Χαλασμένοι στο μυαλό οι ιερείς που είναι κατά του εμβολίου!”

“Χαλασμένοι στο μυαλό οι ιερείς που είναι κατά του εμβολίου!”

0
Dodekanisos

Σε νέες σκληρές και διχαστικές δηλώσεις προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης! Τόνισε ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος θα πρέπει να βρίσκεται εκτός Εκκλησίας, προκαλώντας αν μη τι άλλο πολλά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις. Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Θα πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

«Είναι χαλασμένοι στο μυαλό!»

«Χαλασμένους» στο μυαλό (!) χαρακτήρισε τους ιερείς που τάσσονται κατά του εμβολιασμού ο Μητροπολίτης: «Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα»
Αλλά ακόμα και για τους πιστούς, ο Μητροπολίτης είπε ότι θα πρέπει να αποκλείονται αν δεν είναι εμβολιασμένοι καθώς …δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας όπως είπε:
«Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος. «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments