Αρχική Videos Μελβούρνη: Νέα μεγάλη διαμαρτυρία κατά των υποχρεωτικοτήτων

Μελβούρνη: Νέα μεγάλη διαμαρτυρία κατά των υποχρεωτικοτήτων [vids]

0
Dodekanisos

Συνεχίζονται ακόμα οι πορείες διαμαρτυρίας κατά των εντολών για τα εμβόλια στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Αυτή την φορά, μεγάλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το κοινοβούλιο της πολιτείας της Βικτώρια. Απαίτησή τους ο τερματισμός των εντολών για τους εμβολιασμούς. Ενώ διαδήλωσαν και για ένα σχέδιο νόμου για την πανδημία που θα παρείχε δρακόντειες εξουσίες στους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, στόχος των συνθημάτων των διαδηλωτών ήταν ο Daniel Andrews, νυν πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτώρια. Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της καθαίρεσής του, καθώς και για τον τερματισμό των εντολών, κάτι που χαρακτήρισαν «ιατρικό απαρτχάιντ». 

Όσον αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο, στην περίπτωση που θεσπιστεί, προβλέπει τροποποίηση ενός αριθμού άλλων νόμων. Με λίγα λόγια προβλέπεται εισαγωγή πάρα πολύ αυστηρών προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις υγειονομικές εντολές. Γίνεται λόγος ακόμη και για πιθανότητα φυλάκισης (έως και δύο χρόνια). Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της Βικτώρια έχει δεσμευτεί να επιβάλει τις μέγιστες κυρώσεις μόνο «σπάνια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments