Αρχική Videos Το εγκώμιο της Μέρκελ έπλεξε ο Μητσοτάκης εν όψει της επίσκεψης της

Το εγκώμιο της Μέρκελ έπλεξε ο Μητσοτάκης εν όψει της επίσκεψης της

0
Dodekanisos

Το εγκώμιο της Μέρκελ έπλεξε ο Κυριακός Μητσοτάκης με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη της απερχόμενης Γερμανίδας Καγκελαρίου για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, κάτι που όπως σημείωσε ο ίδιος του έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση. “Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για την Καγκελάριο Μέρκελ, για την σταθερότητα και ευθυκρισία της” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα παρευρεθεί στους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι και την 29η Οκτωβρίου. Η επίσκεψη της απερχόμενης καγκελαρίου αποτελεί «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» σχολίασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Ουλρίκε Ντέμερ.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30. Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία. Η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments