Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος». Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και τα πρώτα χιόνια, επισκιάστηκαν από τις εικόνες ντροπής στην Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ/ΑΕΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ/ΔΙΧΩΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ/ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
— Φοιτητικός Κόσμος (@foitkosmos2018) October 14, 2021
Αποκλειστικό βίντεο του ΦΚ από τη Φιλοσοφική Αθηνών όπου ταβάνια στάζουν νερά. Στο Πάντειο πανεπιστήμιο ο πεζόδρομος της Αλ. Πάντου πλημμύρισε ενώ πλημμύρισε και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής pic.twitter.com/UhgtAH1myu
Ειδικότερα, στην Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε και σχολείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να φύγουν από τις αίθουσες. Ωστόσο όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, οι ανήλικοι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία, ώστε να διαφύγουν από το προαύλιο που μετατράπηκε σε λίμνη.
Καλώς ήρθατε στον μεσαίωνα ή αλλιώς στην Ελλάδα του 2021.#μπαλλος #κακοκαιρια #φιλαδελφεια #νεα_φιλαδελφεια #κυβερνηση_τσιρκο pic.twitter.com/iwgi9eh243
— 🅰nxieTea (ex Hools) (@Tarabankohools) October 14, 2021
Το σχετικό βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα. Αρκετοί είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες που καταφέρονται εναντίον του υπουργείου Παιδείας και της περιφέρειας Αττικής. Ευτυχώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως άπαντες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σχολείο.
Την ίδια στιγμή η Πολιτική Προστασία μόλις στις 12.15 θυμήθηκε να στείλει μήνυμα μέσω του 112 για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Ενώ εκ των υστέρων αποφασίστηκε πως όλα τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή (15/10).
«Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε στο κοντέινερ»
Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές.
«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», δήλωσε στο GRTimes.
«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους. Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».