Αρχική Αθλητικά νέα Μπούρμπος για Τσουμάνη: «Χρειαζόταν χρήματα, σκεφτόταν το χειρότερο»

Μπούρμπος για Τσουμάνη: «Χρειαζόταν χρήματα, σκεφτόταν το χειρότερο»

0
Ο Χρήστος Μπούρμπος με την φανέλα του Άρη. Φωτογραφία: VORIA.GR
Dodekanisos

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο «πενθεί» τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη. Το «iefimerida.gr» μίλησε με τον παλιό συμπαίκτη του στον Άρη (2016-2018) Χρήστο Μπούρμπο. Ο οποίος αποκάλυψε ότι μίλησε μαζί του μόλις το περασμένο Σάββατο! Δηλαδή, ελάχιστα 24ωρα πριν βρεθεί νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Μιλήσαμε το Σάββατο, χρειαζόταν βοήθεια»

Όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Μπούρμπος, ο Νίκος Τσουμάνης, αντιμετώπιζε οικονομικής φύσεως προβλήματα. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ενώ και ο ίδιος είχε προβεί σε οικονομικά ανοίγματα τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει από το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Γεγονός που του είχε προκαλέσει επίπτωση στην ψυχολογική κατάστασή του. Σύμφωνα με τον κ. Μπούρμπο του ζήτησε βοήθεια για να τα αντιμετωπίσει. Ενώ του είχε αναφέρει ότι σκεφτόταν το… χειρότερο αν δεν πάνε καλά τα πράγματα.

«Τον Νίκο τον ξέρω καλά. Παίξαμε δύο χρόνια μαζί στον Άρη και εν συνεχεία κρατήσαμε επαφή. Μετά από πολύ καιρό μιλήσαμε ξανά στο τηλέφωνο το Σάββατο και δεν ήταν καλά. Τον καταλάβαινες. Ήταν πολύ πιεσμένος. Τα οικονομικά προβλήματα τον είχαν τσακίσει ψυχολογικά. Σκεφτόταν το χειρότερο… Μου είπε ότι είχε άμεσα ανάγκη από χρήματα. Προσπάθησα να τον βοηθήσω», επεσήμανε στο «iefimerida.gr» ο Χρήστος Μπούρμπος για όσα είπαν οι δυο τους το περασμένο Σάββατο.

Ο 38χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνέχισε λέγοντας: «Έκανα κάποιες ενέργειες αμέσως με τηλέφωνα. Είχαμε επαφή και τις επόμενες ημέρες για να δω τι έκανε. Του έστειλα και κάποια μηνύματα να ηρεμήσει και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, για να τον στηρίξω. Τη Δευτέρα το μεσημέρι του έστειλα μήνυμα να δω αν είναι καλά και τι έχει κάνει και δεν μου απάντησε. Σκέφτηκα αμέσως το κακό, να πω την αλήθεια. Διάβασα τι έγινε και είμαι ακόμη σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω… Ήταν καλό παιδί ο Νίκος. Επαγγελματίας σε όλα του. Ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Είτε έπαιζε, είτε όχι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο…».

«Πίσω από τον Νίκο, υπάρχουν και άλλα παιδιά με τα ίδια προβλήματα»

Ο Χρήστος Μπούρμπος προέβη και σε μία δήλωση «βόμβα», καθώς τόνισε πως και άλλοι παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τα οποία είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ασυνέπειας πολλών συλλόγων εδώ και πολλά χρόνια προς ποδοσφαιριστές.

«Ό,τι συνέβη με τον Νίκο Τσουμάνη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι το αποτέλεσμα από την οικονομική ασυνέπεια ομάδων προς ποδοσφαιριστές. Ο Νίκος ήταν ένας. Αλλά από πίσω είναι και άλλοι. Πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές με τα ίδια οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα. Οικονομικά πιεσμένοι που περιμένουν ακόμη τα χρήματά τους και αναγκάζονται να ζουν με δανεικά. Στον Νίκο χρωστούσαν ομάδες που έπαιξε. Είχε κάνει προσφυγές και περίμενε, απ’ ό,τι μου είχε πει. Η καφετέρια που άνοιξε στην Ηγουμενίτσα δεν πήγε καλά και του δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό».

Και συνέχισε: «Είμαι εξαγριωμένος. Είναι αποτελέσματα όλων αυτών των καταστάσεων που περνάει ο ποδοσφαιριστής. Που φτάνει σε ένα σημείο 30 χρόνων που να μην μπορεί να επιβιώσει. Επανειλημμένα έχουμε θίξει το θέμα. Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και αυτοί είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε με τον Νίκο. Όλοι αυτοί που έδωσαν δικαιώματα να χάνονται τα χρήματα είναι ηθικοί αυτουργοί. Και ο Νίκος και πολλοί ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από κανέναν για να τελειώσει αυτό το φαινόμενο. Οι ομάδες χρωστάνε. Δεν υπάρχουν συνέπειες και το βάρος πέφτει στους ποδοσφαιριστές που περιμένουν τα χρήματά τους και στο τέλος τα χάνουν. Φοβάμαι πολύ ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που ζουν έτσι σαν τον Νίκο και πιέζονται ψυχολογικά. Προσπαθώ να μη νιώθω άσχημα για τον Νίκο, γιατί δεν τα κατάφερα…», τελείωσε. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments