Αρχική Αθλητικά νέα Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός 0-1: Ευρωπαίος και ωραίος!

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός 0-1: Ευρωπαίος και ωραίος!

0
Dodekanisos

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά την Νέφτσι (1-0 στο Μπακού με γκολ του Μασούρα) και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Λουντογκόρετς με φόντο τα playoffs του Champions League

Νίκησε και τις απουσίες!

Ευρωπαίος και ωραίος! Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και στη ρεβάνς με την Νέφτσι Μπακού. Και ας είχε 11 απουσίες. Γελούσαν και τα «μουστάκια» του Πέδρο Μαρτίνς. Με αριστερό μπακ τον Σισέ αγωνίστηκε. Λύση ανάγκης η οποία απέδωσε στο 100%. Ο Σενεγαλέζος ήταν απροσπέλαστος! Αυτός έθεσε τις προϋποθέσεις για το γκολ του Μασούρα στο 15′. Το οποίο ήταν αρκετό, για να νικήσει για δεύτερη φορά με το ισχνό 1-0 ο Ολυμπιακός την Νέφτσι. Τα είπε όλα ο Πορτογάλος: «είμασταν τακτικά αλάνθαστοι»! 

Έκανε το χρέος του

Όχι δεν «σκότωσε» κανένα μεγαθήριο ο Ολυμπιακός. Όμως σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της Ελλάδας, έκανε απλώς το καθήκον του. Δηλαδή 2/2 νίκες απέναντι σε μία ομάδα χαμηλότερης δυναμικής και έφερε άλλους 250 βαθμούς. Σύνολο 500. Και μία πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλο και πιο κοντά στο «όνειρο» της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Στα «αστέρια». 

Με το βλέμμα στην Λουντογκόρετς

Πρώτα όμως προέχει η Λουντογκόρετς (νίκησε 3-1 την Μούρα). Ο Ολυμπιακός όπως οφείλει θα κάνει και εδώ το χρέος του. Θα περάσει τον σύλλογο από την Βουλγαρία. Είτε με 2/2 νίκες, είτε λίγο πιο δύσκολα. Όπως και να έχει θα προκριθεί.

Διότι ο Ολυμπιακός έχει μάθει στα προκριματικά. Του έχει γίνει συνήθεια. Η πρόκριση κόντρα στη Νέφτσι αποτελεί την δέκατη(!) συνεχόμενη πρόκριση σε προκριματικά. Το σερί έχει αρχίσει τον Αύγουστο του 2016 και συνεχίζεται. 

Ο «προφέσορας» Πέδρο Μαρτίνς

Όσο για τον Πέδρο Μαρτίνς; Ο Πορτογάλος είναι με διαφορά ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Με αυτή την νίκη έφτασε πλέον τις 19 στην Ευρώπη. Περισσότερες από κάθε άλλον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας. Ενώ σε προκριματικά ο «προφεσόρ» μετράει 7/7 προκρίσεις! Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα «ομάδα προπονητή». Η δική του ομάδα! 

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά το μεγάλο διπλό στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Πηγή: xpress.co.uk.

Υ.Γ Θέτω το εξής ερώτημα: Oποιαδήποτε άλλη Ελληνική ομάδα αν είχε μία ενδεκάδα απουσίες, θα είχε περάσει την Νέφτσι; Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments