Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Να γιατί ο Κολοσσός καταθέτει ένσταση

Να γιατί ο Κολοσσός καταθέτει ένσταση

0
Dodekanisos

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μόσχοβος

Ο Κολοσσός ηττήθηκε εντός έδρας με 84-85. Ωστόσο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπήρξαν κομβικά λάθη των διαιτητών, που αποδείχτηκαν μοιραία. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι της ομάδας θα επιδιώξουν την δικαίωση από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με ένσταση που θα καταθέσουν.  Συγκεκριμένα οι λόγοι της ένστασης των «θαλασσί» βασίζονται σε τρεις φάσεις στα τελευταία επτά δευτερόλεπτα του ματς.

Αρχικά, η πρώτη φάση, φυσικά είναι η επαναφορά του Μάλκολμ Γκρίφιν, διότι από εκείνη προήλθε το νικητήριο τρίποντο του Έλστον Τέρνερ. Όμως η μπάλα είχε χτυπήσει φανερά εκτός ορίων.

Δεύτερον, μετά το καλάθι των φιλοξενούμενων κύλησε χρόνος. Οι διαιτητές υπέδειξαν ότι έμεναν 1,2’’ για τη λήξη. Αντίθετα, στο βίντεο του αγώνα φαίνεται ότι θα έπρεπε να είχαν υποδείξει πως απέμεναν 1,7’’ για το τέλος.

Τρίτον, ακριβώς πριν την τελευταία φάση, προηγήθηκε μία άλλη όπου ο Μιχάιλο Άντριτς διεκδίκησε το επιθετικό ριμπάουντ του Κολοσσού με έναν αντίπαλό του. Η μπάλα κατέληξε εκτός παρκέ και οι διαιτητές είχαν δώσει κατοχή στον ΠΑΟΚ.

Όπως και να έχει, τη Δευτέρα (21/12) οι διοικούντες την ομάδα θα στείλουν την ένστασή τους και πλέον θα είναι στην ευχέρεια του Αθλητικού Δικαστή εάν θα δεχτεί να την εξετάσει.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το φύλλο αγώνα έκλεισε χωρίς ένσταση. Αλλά η εκάστοτε «αδικημένη» ομάδα έχει δικαίωμα να πράξει ένσταση εντός 48 ωρών με βάση την προκήρυξη. Επίσης, δεν θα ζητηθεί επανάληψη του αγώνα. Αν προχωρήσει η ένσταση και υπάρξει δικαίωση, τότε θα παίξουν τα τελευταία επτά δευτερόλεπτα με κατοχή υπέρ του Κολοσσού.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments