6η Γιορτή Αμπελιού στις Φάνες

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών “Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ », σε συνεργασία με τον Α.Σ Ακουσίλαος Φανών, διοργανώνει την 6η Γιορτή Αμπελιού Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις Φάνες στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R. – Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς.

Η Γιορτή πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ,  τον Ελαιουργικό και Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Δωδεκανήσου » Η ΕΝΩΣΗ «,την CAIR, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φανών.

Κατά την διάρκεια του διήμερου, θα πλαισιώσουν την Γιορτή χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλογών, γευσιγνωσία κρασιών και wine bar με εκλεκτά κρασιά της CAIR, πατητήρι για τους επισκέπτες, παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, δραστηριότητες για τα παιδιά από τις 19:00, αναπαράσταση του πατήματος σταφυλιών και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα με ώρα έναρξης 20:30.
Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με πολλά παραδοσιακά προϊόντα κυρίως γλυκό σταφυλιού, ζυμωτό ψωμί και σταφιδόψωμα στο ξυλόφρουνο, παραδοσιακές τηγανίτες, και γενικότερα εδέσματα με βάση το αμπέλι, όλα παρασκευασμένα από τους εθελοντές του Συλλόγου μας.
Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα (σταφύλι, μουσταλευριά, γλυκίσματα, κι άλλα πολλά) και άφθονο ντόπιο κρασί.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments