ΓΚΕΙΤΣ: Τώρα προειδοποιεί ότι η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ απειλεί την ανθρωπότητα

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Μπιλ Γκέιτς, επανασυστήνεται πλέον στον κόσμο και αυτοπροβάλλεται ως “νέος σωτήρας” ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου περί Τεχνητής Νοημοσύνης. Ανοίγοντας έναν υποτιθέμενο “πόλεμο” με τους ανθρώπους που την ελέγχουν, ευελπιστώντας να ξεχαστεί με τον καιρό η ομολογουμένως ύποπτη συμμετοχή του στην πιο σκοτεινή σελίδα της ιστορίας μετά το 3ο Ράϊχ, ως πρωτοστάτη στην παραγωγή αμφισβητούμενων πειραματικών σκευασμάτων.

Ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι η βιομηχανία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά τα βιολογικά όπλα, τις κυβερνοεπιθέσεις και την ραγδαία απώλεια θέσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, λέγοντας: «Δεν υπάρχει θέση εργασίας που να μην επηρεάζεται». Παράλληλα, θέτει σε αμφισβήτηση τον όποιο έλεγχο ισχυρίζονταν ότι είχαν ως τώρα πάνω στην Α.Ι., ενώ παρουσιάζεται να κατηγορεί ευθέως τους ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης πως γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η τεχνολογία τους είναι επικίνδυνη για την ανθρωπότητα και, παρ’ όλα αυτά, υποβαθμίζουν δημόσια τον κίνδυνο για να προστατεύσουν τα κέρδγ τους από έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αναφερόμενος στον όρο “Βιοτρομοκρατία” σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, δηλώνει πως την θεωρεί 50 φορές πιο επικίνδυνη από τα αποτελέσματα μιας φυσικής πανδημίας.

Επίσης, θίγει το ζήτημα πως οι άνθρωποι θα καταλήξουν να είναι “πολύ κατώτεροι από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα περισσότερα επαγγέλματα”, κάτι που συμμερίζεται και ο Elon Musk. Γι’ αυτόν τον λόγο, θέλει να έχει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προφασιζόμενος ότι θα γίνει με σκοπό να πιέσει για διεθνείς περιορισμούς αναφορικά με τους κινδύνους που ελοχεύουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ισχυρίζεται ότι η Κίνα θα μπορούσε να συμφωνήσει σε περιορισμούς στην κυκλοφορία επικίνδυνων μοντέλων Α.Ι. εάν οι ΗΠΑ το κάνουν πράξη πρώτα, προτείνοντας παράλληλα διεθνή παρακολούθηση των μοντέλων αυτών, τα οποία είναι ικανά να δημιουργούν βιολογικά μόρια ή να επιτρέπουν βιολογικές επιθέσεις. Το νέο αφήγημα που επιλέγει να επικοινωνήσει στον κόσμο, παρουσιάζοντας το προφίλ ενός “ανθρωπιστή”, θέτει την ασφαλή διαχείριση της Τεχνητής Νοημοσύνης ως «κορυφαία προτεραιότητα στον κόσμο».

Προηγούμενο

Αθλήτριες των εθνικών ομάδων Δανίας και Ισραήλ προπονούνται στον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης

Επόμενο

«Ας σταματήσουμε να είμαστε …ΚΟΡΟΪΔΑ για την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *