Η Volkswagen ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ; Η ΚΙΝΑ Ετοιμάζεται να ΑΓΟΡΑΣΕΙ το σύμβολο της Γερμανίας!

Η Volkswagen τερμάτισε τη συνεργασία της με την Bosch στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μια σύμπραξη που απασχολούσε περισσότερους από 1.000 προγραμματιστές αλλά δεν κατάφερε να παράσχει ανταγωνιστική τεχνολογία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Blume αναζητά πλέον νέους εταίρους για την περαιτέρω ανάπτυξη συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Η αποχώρηση της Bosch υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για μείωση του κόστους, προετοιμάζοντας μια ριζική αναδιάρθρωση. Εκτός από τις 100.000 χαμένες θέσεις εργασίας, το κλείσιμο εργοστασίων στην Γερμανία και την μείωση γκάμας των μοντέλων, είναι πιθανή η απόσχιση της μάρκας Volkswagen. Το αυτοκίνητο εξαγωγής, το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε σύμβολο της γερμανικής υπεροχής, απειλείται. Με την Γερμανία να έχει καταστρέψει εδώ και καιρό τα δικά της πλεονεκτήματα μέσω της ακριβής ενέργειας, της πράσινης γραφειοκρατίας και της εξάρτησης από πολιτικές αποφάσεις των Βρυξελλών, η βιομηχανική της ναυαρχίδα συζητείται πλέον ως μελλοντική αγορά από την Κίνα.

Πριν από λίγο καιρό, η Volkswagen ήταν συνώνυμο της γερμανικής υπεροχής στον τομέα της μηχανικής. Τώρα, οι οικονομολόγοι σκέφτονται σοβαρά ποιος θα αγοράσει την ίδια τη Volkswagen. Η κλίμακα της αναδιάρθρωσης έχει προκαλέσει ανησυχία. Ο Moritz Schularick, από το Ινστιτούτο του Kiel για την Παγκόσμια Οικονομία, προειδοποίησε ότι, εάν η προσπάθεια ανάκαμψης αποτύχει, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξαγοράς της Volkswagen από τον κινεζικό κολοσσό BYD. Η BYD αναζητά ήδη τοποθεσίες για την ίδρυση ευρωπαϊκού εργοστασίου στην Ισπανία ή τη Γαλλία, εντείνοντας έτσι την πίεση προς την διοίκηση της γερμανικής εταιρείας.

Προηγούμενο

ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ ΚΑΤΑ AfD: «Δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια τους ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!»

Επόμενο

Απόλλων Καλυθιών: Ενίσχυση στα άκρα με Κώστα Κονδύλη

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *