“Αποβαση” στη Σύμη από την Ακαδημία του ΑΕΣ Κλεάνθης Παραδεισίου

Με τον πιο όμορφο και ουσιαστικό τρόπο έκλεισε ο μήνας Μάιος για την οικογένεια του ΑΕΣ Κλεάνθης Παραδεισίου. Την Κυριακή 31 Μαΐου, η Ακαδημία μας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή και συμβολική «απόβαση» στη Σύμη, μεταφέροντας στο γειτονικό νησί 105 άτομα, αθλητές και συνοδούς, σε μια ημέρα γεμάτη ποδόσφαιρο, χαμόγελα, συγκινήσεις και δυνατά μηνύματα.

Με αφορμή τον επίσημο αγώνα της Κ16 για το πρωτάθλημα, ταξίδεψαν στη Σύμη και τα τμήματα Κ6, Κ8, Κ10 και Κ13, τα οποία αγωνίστηκαν με τα αντίστοιχα τμήματα του ΑΟ Σύμης, μετατρέποντας την ημέρα σε μια πραγματική γιορτή του παιδικού ποδοσφαίρου.

Το αποτέλεσμα των αγώνων ήταν το λιγότερο σημαντικό. Αυτό που πραγματικά κέρδισε ήταν το ίδιο το ποδόσφαιρο, τα παιδιά και οι αξίες που αυτό υπηρετεί. Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, τέτοιες συναντήσεις αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να ενώνει ανθρώπους, κοινωνίες και νησιά.

Για τα παιδιά μας, το ταξίδι αυτό ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μερικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Ήταν η χαρά του ταξιδιού, η γνωριμία με νέους φίλους, η ανταλλαγή χαμόγελων, οι κοινές φωτογραφίες, οι στιγμές μέσα και έξω από το γήπεδο. Αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν για χρόνια και θα τους θυμίζουν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νίκες και γκολ, αλλά κυρίως φιλίες, σεβασμός και συνεργασία.

Ιδιαίτερα για ένα νησί όπως η Σύμη, τέτοιες δράσεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας, ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των συλλόγων, καλλιεργούν την αλληλεγγύη και δημιουργούν σχέσεις που ξεπερνούν τα όρια των αγωνιστικών χώρων. Αυτή είναι η πραγματική αποστολή των ακαδημιών και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να υπηρετούμε.

Όλοι στον ΑΕΣ Κλεάνθης Παραδεισίου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπεύθυνο του ΑΟ Σύμης, κ. Σπύρο Χατζηπέτρο, καθώς και τους προπονητές και τους ανθρώπους του συλλόγου για την εξαιρετική φιλοξενία, την αγάπη που έδειξαν στα παιδιά μας και τα όμορφα αναμνηστικά δώρα που προσέφεραν στην αποστολή μας.

Φεύγοντας από τη Σύμη, πήραμε μαζί μας πολύ περισσότερα από ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Πήραμε εικόνες, συναισθήματα, νέες φιλίες και την πεποίθηση ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να συνεχιστούν και να πολλαπλασιαστούν.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει δεν είναι το σκορ. Είναι τα χαμόγελα των παιδιών.

Και αυτά ήταν αμέτρητα.

Προηγούμενο

ΤΟ ΛΕΝΕ μόνοι τους: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θα σου λέει τι ΔΙΚAIΟΥΣΑΙ!

Επόμενο

Aπίστευτο: ¨Έφυγε” ο Κώστας Παπαστεργίου

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *