«Ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς ασφάλεια, να είμαστε έτοιμοι για όλα!»

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας πρέπει να είναι έτοιμες για όλες τις πιθανές καταστάσεις λόγω της ασταθούς παγκόσμιας κατάστασης. Έχει τονίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μια πιθανή κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο σε πολλές περιπτώσεις.

«Το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να διασφαλίσει ότι όσο δύσκολο κι αν είναι στην Ευρώπη, κάθε σπιθαμή της σερβικής γης πρέπει να είναι ασφαλής. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ασφάλεια ή σταθερότητα και είναι αδύνατο να σκεφτούμε εύκολα τι θα συμβεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, πολύ περισσότερο να σχεδιάσουμε πολλά για το μέλλον», είπε.

«Ως εκ τούτου, πρέπει να σκεφτούμε τη χώρα μας και να προετοιμαστούμε καλά για κάθε πιθανό σενάριο. Ακολουθεί μια πολύ δύσκολη περίοδος, όχι επειδή η Σερβία είναι σε δύσκολη ή κακή κατάσταση …αλλά επειδή ξέρω τι θα συμβεί στον κόσμο. Ξέρω ότι η κατάσταση εδώ θα είναι πολύ πιο δύσκολη, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν αποθέματα και να προετοιμαστούμε».

Από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία το 2022, ο Βούτσιτς κάνει τακτικά ζοφερές προβλέψεις σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπό της στην παγκόσμια ασφάλεια. Τον περασμένο μήνα, δήλωσε στην Prva Srpska Televizija, μεταξύ άλλων, πως “έχω ανησυχίες ότι υπάρχει περιορισμένος χρόνος για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Κατά την άποψή μου, η κατάσταση θα επιδεινωθεί».

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments