“Ζωτικής σημασίας η άνοδος του πατριωτισμού στην Ευρώπη”

0
Dodekanisos

Tην υποστήριξη της στο Ισπανικό Εθνικιστικό κόμμα VOX εξέφρασε και δημόσια η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Υποστήριξε μάλιστα ότι η νίκη του στις επερχόμενες εκλογές της 23ης Ιουλίου θα επιφέρει μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθεί μια συντηρητική, πατριωτική εναλλακτική», είπε η Μελόνι κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης σε συγκέντρωση Vox στη Βαλένθια. «Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ρόλο και την επιρροή της και πάλι για να είναι ένας πολιτικός γίγαντας αντί για έναν γραφειοκρατικό».

Η ιταλίδα πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιτεύγματα της κυβέρνησής της, σημειώνοντας ότι, παρά τις προσπάθειες απομόνωσής της, έχει εδραιώσει τη θέση της χώρας της στην Ευρώπη υποστηρίζοντας σταθερά την Ουκρανία και προωθώντας την Ιταλία ως πιθανό εναλλακτικό κόμβο φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Σημείωσε επίσης ότι η Ιταλία πρόκειται τώρα να αναλάβει την προεδρία της G-7 το 2024.

Η Μελόνι τόνισε επίσης τους περιοριστικούς κανονισμούς της χώρας της για τη μετανάστευση, οι οποίοι όπως είπε ερμηνεύονται πλέον ως πρότυπο για τη συμφωνία μετανάστευσης της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποστήριξε ότι η έννοια των ανοιχτών συνόρων και της μεγάλης κλίμακας μετανάστευσης είναι μύθος και ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε όλους τους οικονομικούς μετανάστες που έρχονται στη χώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments