“Ζητάμε από τη Δύση να φέρει ειρήνη και όχι όπλα στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Nέες δηλώσεις με τις οποίες εκφράζει την αντίθεση της Ουγγαρίας στην συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Κίεβο έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πίτερ Σιγιάρτο. Αναφερόμενος στην πρόταση της ηγεσίας της ΕΕ να χορηγήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τόνισε τα εξής:
«Αυτό ουσιαστικά εγκαθιδρύει το στρατιωτικό καθεστώς για χρόνια».

Μιλώντας για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ σε υπουργικό επίπεδο, ο Szijjarto είπε: «Για να συνοψίσω εν συντομία όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ώρες, μπορώ να σας πω ότι δεν θέλουν πραγματικά να μιλήσουν για ειρήνη. Τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα είναι εμπόλεμη ζώνη κ Ουκρανία για τέσσερα χρόνια. Το ερώτημα είναι πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ενώ εμείς χρηματοδοτούμε την προμήθεια όπλων για 20 δισεκατομμύρια ευρώ; Και πόσοι Ούγγροι από την περιοχή της Υπερκαρπάθιας θα πεθάνουν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατά τη γνώμη του, οι τελευταίες 500 ημέρες απέδειξαν ότι η ουκρανική σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης και όσο περισσότερα όπλα παραδοθούν εκεί, τόσο περισσότεροι νεκροί θα υπάρχουν. «Ως εκ τούτου, ζητάμε από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον να φέρουν ειρήνη, όχι όπλα, στη γειτονική μας χώρα», είπε ο Szijjarto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments