Ζαχάροβα: «Το Βρερολίνο λέει ψέματα!»

0
Dodekanisos

Η ηγεσία της κυβέρνησης στο Βερολίνο απέτυχε να προσφέρει στη Μόσχα ιδιαίτερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream το 2022, όπως ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

H μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης. Υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν μερικώς λόγω μιας σειράς εκρήξεων κοντά στη Δανία τον Σεπτέμβριο του 2022. Μετά την επίθεση, η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι σχεδίασαν και ενορχήστρωσαν την επίθεση, ενώ η πλειονότητα των δυτικών ΜΜΕ κατηγόρησε μια «φιλοουκρανική ομάδα».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο, Σεμπάστιαν Φίσερ, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά, δηλώνοντας ότι το Βερολίνο «ανταλλάσσει πληροφορίες» με τη Μόσχα. Άμεσα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάρωφ τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα. Η Ζαχάροβα δήλωσε απερίφραστα στους δημοσιογράφους:
“Αυτό που είπε ο κ. Φίσερ δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα. Με απλά λόγια, είναι ψέμα. Για σχεδόν δύο χρόνια, η γερμανική πλευρά ανταποκρίνεται σε όλα τα αιτήματα των ρωσικών αρχών για την καταστροφή των Nord Streams μόνο με κενές διατυπώσεις που δεν παρέχει καμία πραγματική πληροφορία που περιέχεται.”

«Η δήλωση του Φίσερ ενισχύει μόνο την υποψία μας ότι το Βερολίνο σκοπεύει να εκτροχιάσει την έρευνα, η οποία διεξάγεται με απόλυτη μυστικότητα, μη επιτρέποντας τον εντοπισμό των πραγματικών ανθρώπων πίσω από την επίθεση στη μεγαλύτερη διευρωπαϊκή εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments