“Υποκριτές, από τη μια μιλάτε για το περιβάλλον και από την άλλη κάνετε πολέμους”

0
Dodekanisos

Βέλη προς τη Δύση από το βήμα της παγκόσμιας συνόδου κορυφής για το κλίμα στο Ντουμπάϊ εξαπέλυσε ο ηγέτης Λευκορωσίας ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. Χαρακτηριστικά είπε τα εξής:

«Οι ομιλητές που πήραν πρώτο τον λόγο μίλησαν για την ειρήνη. Είπαν ότι ο πλανήτης πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και ότι πρέπει να φροντίσουμε το μέλλον των εγγονιών, ενώ οι χώρες τους είναι που έχουν εξαπολύσει και διεξάγουν τον χειρότερο πόλεμο στον πλανήτη».

«Αυτά είναι πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια. Λοιπόν, ας χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να φτιάξουμε και να διατηρήσουμε τον πλανήτη καθαρό. Τότε δεν θα υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε από πόρτα σε πόρτα και να ζητιανεύουμε για αυτό. Οι πόλεμοι είναι η κύρια πηγή βρωμιάς στην ήπειρό μας. Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μιλάμε λιγότερο και να κάνουμε περισσότερα», είπε ο Λουκασένκο.

Προέτρεψε τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής, ιδιαίτερα τις κορυφαίες χώρες του κόσμου, να σηκώσουν «το βάρος της ιστορικής ευθύνης».

«Πρώτον, συνεισφέρετε αναλογικά στην επίλυση των ζητημάτων της ασφάλειας του κλίματος για την αποκατάσταση της ζημίας που προκαλείται από μια αλόγιστη στάση αιώνων απέναντι στη φύση. Δεύτερον, ενισχύστε την υποστήριξη για τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις οικονομίες σε μεταβατικό στάδιο. Τρίτον, αρχίστε να ενεργείτε στο όνομα της διατήρησης της ζωής στη Γη», είπε ο Λουκασένκο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments