“Υπάρχει άνοδος των νεοναζί και των …σκοτεινών μεθόδων τους”

0
Dodekanisos

Για άνοδο του αντισημιτισμού και τωμ «σκοτεινών μεθόδων των νεοναζί», έκανε λόγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης του Άουσβιτς πριν από 79 χρόνια. Ο ίδιος τόνισε πως «υπάρχει άνοδος στις δραστηριότητες των εξτρεμιστών στη Γερμανία. Νέες αναφορές εμφανίζονται συνεχώς: για τους νεοναζί και τα σκοτεινά δίκτυά τους. Την ίδια στιγμή, οι δεξιοί λαϊκιστές κερδίζουν έδαφος, τροφοδοτούν τον φόβο και σπέρνουν το μίσος», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:

«Μείνε ορατός! Μείνετε ακουστός! Ενάντια στον αντισημιτισμό, στον ρατσισμό, στη μισανθρωπία και υπέρ της δημοκρατίας μας. Είναι η συνοχή των δημοκρατών που κάνει τη δημοκρατία μας ισχυρή. Το να το δείχνεις αυτοπεποίθηση δημοσίως –όπως συμβαίνει τώρα–- είναι καλό». Χαιρέτισε επίσης μια πρόσφατη δικαστική απόφαση για την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης για το ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα Die Heimat (Ντι Χάϊματ).

Γερμανική μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των διαδηλώσεων κατά του ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει αυξηθεί. Ενώ πριν λίγο καιρό υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνάντηση στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος τα οποία έκαναν λόγο για μαζικές απελάσεις μεταναστών.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments