Αρχική Αθλητικά νέα US Open: Η Ραντουκάνου απέκλεισε την Σάκκαρη στα ημιτελικά

US Open: Η Ραντουκάνου απέκλεισε την Σάκκαρη στα ημιτελικά

0
@ΤechRadar
Dodekanisos

«Τοίχο» συνάντησε η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του US Open, καθώς αποκλείστηκε από την 18χρονη Έμα Ραντουκάνου. Η Βρετανίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) της Σάκκαρη. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Καναδέζα Λέιλα Φερνάντεζ.

Η μαγική πορεία της Σάκκαρη ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά

Το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του US Open «έσβησε» στα ημιτελικά για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια «λύγισε» από την φοβερή και τρομερή Έμα Ραντουκάνου και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (6-1, 6-4). Σε αυτή την ξέφρενη πορεία της, η Σάκκαρη ανέβηκε πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών (από Νο.18 σε Νο.13). Ενώ οι προκρίσεις της, απέφεραν στην ίδια και ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό πολλών χιλιάδων ευρώ. 

Το ξεχασμένο ρεκόρ που κατέρριψε η Ραντουκάνου

Στον αντίποδα, η εκπληκτική πορεία της Ραντουκάνου συνεχίζεται και μάλιστα κατέρριψε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ. Ειδικότερα η 18χρονη αθλήτρια, αναδείχθηκε στην πρώτη τενίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία που έφτασε σε τελικό Grand Slam μετά το 1977 και την Βιρτζίνια Γουέιντ. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ραντουκάνου είναι η πρώτη τενίστρια, η οποία έφτασε σε τελικό του US Open έχοντας περάσει πρώτα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Ένας «διαφορετικός» τελικός μετά από αρκετά χρόνια

Όσον αφορά τον τελικό, η φετινή διοργάνωση επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις. Ειδικότερα, ο φετινός τελικός του US Open μεταξύ της Ραντουκάνου και της Φερνάντεζ πρόκειται να είναι ο πρώτος ανάμεσα σε αθλήτριες στα όρια των 18 ετών μετά το 1999. Η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαρτίνα Χίνγκις ήταν οι τενίστριες που το 1999 είχαν θέσει το ρεκόρ, καθώς ήταν δύο έφηβες που συμμετείχαν στον τελικό του US Open. 

Αν μη τι άλλο το «υποβαθμισμένο» γυναικείο τένις -σε σχέση με τους άνδρες πάντα- φαίνεται πως σιγά σιγά επανακάμπτει. Προφανώς και το συγκεκριμένο γεγονός είναι προς όφελος του ίδιου του αθλήματος πάντα. 

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments