Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Υποκλίθηκε και ο Ιωνικός!

Υποκλίθηκε και ο Ιωνικός!

0
ialisos ionikos
Dodekanisos

Άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον Ιωνικό πέτυχε ο Ιάλυσος στο “Οικονομίδειο”. Επικράτησε με το “φτωχο” αλλά υπεροπολύτιμο 1 – 0 και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του σε μια κρίσιμη σίγουρα καμπή του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι αυτής της αναμέτρησης. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα και έπαιξαν ποδόσφαιρο κατοχής όσο και στην επανάλήψη όπου έκλεισαν πολύ καλά όλους τους χώρους και έκαναν περισσότερο διαχείριση. Οι παίκτες του Πέτρου Μίχου σε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι είχαν αγωνιστική πειθαρχία και σωστό προσανατολισμό μη δίνοντας την ευκαιρία στον Ιωνικό σε κανένα σημείο να κάνει το παιχνίδι του.
Το πρώτο ημίχρονο
Ο Ιάλυσος ήταν ο κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου. Οι “ερυθροκίτρινοι” είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους και προσπάθησαν να επιτεθούν κυρίως από τις πτέρυγες. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το παιχνίδι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου και δεν απειλήθηκαν από τον Ιωνικό που προσπάθησε να ρίξει το βάρος του στην άμυνα. Οι παίκτες του Πέτρου Μίχου κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και να σκοράρουν πριν το φινάλε του ημιχρόνου πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1 – 0.
Το δεύτερο ημίχρονο
Πολύ μέτριο παιχνίδι έγινε στην διάρκεια του δετέρου ημιχρόνου με τον Ιάλυσο πάντως να ελέγχει απόλυτο τον ρυθμό του και να μην απειλείται σχεδόν καθόλου από τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν άριστα΄τους διαδρόμους προς την εστία του Τίμου Λουτριώτη και κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τους φιλοξενούμενους. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ιωνικός με εξαίρεση δυο επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Ιάλυσου, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Παράλληλα, ο Ιάλυσος προσπαθούσε να χτυπήσει με τις αντεπιθέσεις, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα.
Το φιλμ του αγώνα
Διαβάστε όλο το φιλμ του αγώνα όπως αυτό αποτυπώθηκε στο live του news12:
Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 13′ ο Καρπαθάκης έκανε την ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Μαθιός έκανε την προβολή αλλά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο 15′ ο Λιόσης έκανε πολύ ωραία πάσα για τον Κοιλιάρα στην πλάτη της άμυνας αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να κάνει καλά τη σέντρα και η μπάλα έφυγε άουτ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τον Ιάλυσο στο 32′. Ο Καρπαθάκης πάσαρε ωραία στα δεξιά στον Παφιάκη που έκανε μια γλυκιά σέντρα μέσα στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού. Εκεί ο Σπάρταλης πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της έφθασε στον Κοιλιάρα που εξαπέλυσε από καλό σημείο το σουτ αλλά ο Παλιγγίνης που ήταν σωστά τοποθετημένος κατάφερε να τη μπλοκάρει.
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τον Ιάλυσο στο 34′. Ο Ρεκλείτης έκανε τη βαθιά μπαλιά σε θέση φορ όπου ο Λιόσης με το στήθος πάσαρε ωραία στον Μαθιό που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πάνω στην κίνηση δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα ο Παλιγγίνης και πάλι να μπορέσει να μπλοκάρει.
ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΛΥΣΟ ΣΤΟ 41′ 1 – 0: Ο Παφιάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σπάρταλης πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Λιόση ο οποίος αν και με πλάτη στην εστία και με τρεις αμυντικούς κοντά του, κατάφερε να γυρίσει πολύ ωραία το σώμα του και με ένα δυνατό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αθανασίου στην προσπάθεια του να πασάρει αριστερά, έκανε λάθος εκτίμηση δίνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον Ρόβα στο ύψος της περιοχής ο οποίος όμως δεν είχε καλή ισορροπία και του σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
Στο 53′ μακρινό φάουλ του Κυριακίδη προς το δεύτερο δοκάρι με τον Κρητικό που ήταν μόνος να μην προλαβαίνει τη μπάλα για την στείλει προς την εστία.
Στο 72′ ο Κοιλιάρας μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Βολονάκη ο οποίος είχε πλάτη στην εστία. Ο Παφιάκης περίμενε στι ύψος της περιοχής αλλά ο συμπαίκτης του προτίμησε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ με το τακουνάκι. Η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος και έφθασε και πάλι στον Βολονάκη ο οποίος αυτή τη φορά έκανε ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 73’΄ο Ζαφειρίδης σούταρε από τη γωνιά της περιοχής αλλά ο Λουτριώτης απόκρουσε σε κόρνερ.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μανουράς από τα Τρίκαλα.
ΙΑΛΥΣΟΣ: Λουτριώτης, Παφιάκης, Αθανασίου, Κοκκίνης, Ρεκλείτης, Λιόσης, Καρπαθάκης (56′ λ.τ. Σαχίνης), Κώστας Χειμωνέττος, Σπάρταλης, Κοιλιάρας (89′ Χατζηκοσμάς), Μαθιός (70′ Βολονάκης)
ΙΩΝΙΚΟΣ: Παλιγγίνης, Κατσικάς, Τσαφταρίδης (68′ Π. Καραχάλιος), Προβατίδης, Κυριακίδης, Κρητικός, Γεωργακόπουλος (46′ Καραχάλιος), Ζαφειρίδης, Ρόβας, Ντούλιας, Παντελίδης (87′ Μιχαλακάκος)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments