Τραβάει το σχοινί ο Λευκός Οίκος, άμεση απάντηση του Μεντβέντεφ

0
Dodekanisos

Ο Λευκός Οίκος άναψε το “πράσινο φως” στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους. Η απόφαση διευκρινίζει πως οι στόχοι πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή του Χάρκοβο και όχι βαθύτερη στο Ρωσικό έδαφος. Από τη δική τους πλευρά, οι Ρώσοι πιστεύουν ότι η άδεια της Ουάσινγκτον δεν θα επηρεάσει την επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, σημείωσε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα μιας ασύμμετρης και ευαίσθητης απάντησης σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα και ο Καναδάς προσχώρησε στις χώρες του ΝΑΤΟ που επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος. Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σουηδία και την Εσθονία.

Τοποθέτηση για το θέμα έκανε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μενβέντεφ ο οποίος τόνισε πως “οι χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν εγκρίνει χτυπήματα με τα όπλα τους σε ρωσικό έδαφος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εξοπλισμός και οι ειδικοί τους θα καταστραφούν όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο από όπου γίνεται επίθεση στο ρωσικό έδαφος. Η συμμετοχή ειδικών του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως casus belli”, είπε μεταξύ άλλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments