Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα…»

«Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα…»

0
trixias giorgos
Dodekanisos

Με αφορμή το πολύ σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΡΑ και Ρόδο την προσεχή Κυριακή και όχι μόνο μίλησε στην εκπομπή του αθλητικού συντάκτη Δημήτρη Δραγάτη ο ποδοσφαιριστής του ΑΕΡΑ και πρώην της Ρόδου Γιώργος Τριχιάς. Μεταξύ άλλων είπε:
-Η άποψή του για τις μικρές ηλικίες παιχτών αφού ασχολείται και προπονητικά με αυτές:
«Βλέπω ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο στις μικρές ηλικίες, το θέμα είναι να μην χάνεται ο στόχος που είναι το παιχνίδι και να αγαπήσουν το άθλημα, μεγαλώνοντας έρχεται και ο στόχος του επαγγελματία σε ότι αυτό συνεπάγεται. Πρωταρχικός στόχος πάντα κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι το σχολείο γιατί ένας καλός μαθητής μπορεί να γίνει στη συνέχεια και καλός αθλητής είτε αυτό λέγεται μπάσκετ είτε ποδόσφαιρο. Σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού δίνουν μεγάλη βάση το αν γνωρίζει ξένες γλώσσες ο παίχτης αν μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα της χώρας που θέλει να αγωνιστεί και σίγουρα αυτός είναι λόγος να χαλάσει και μια μεταγραφή. Το ένα συνδέει το άλλο πρώτα το σχολείο και μετά η πορεία του ως αθλητής. Τα ποσοστά των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά και μπορούν να ζήσουν από αυτό είναι ελάχιστα».
-Για τις συνεργασίες μεγάλων συλλόγων με ομάδες του τοπικού:
«Έχουν θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι ότι και τα παιδιά και οι προπονητές έχουν τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω στο να δούνε και να εξελιχθούν. Πιστεύω πως είναι λάθος ο αθλητής να κάνει το επαγγελματικό του βήμα μακριά από τον τόπο του, είναι διαφορετικό να έχει την στήριξη των δικών του ανθρώπων. Δεν θα μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του. Καλό θα είναι να υπάρχει ομάδα της Ρόδου σε επαγγελματική κατηγορία για να βοηθηθούν και τα σωματεία αλλά πάνω απ΄ όλα τα παιδιά».
-Για το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΡΑ και Ρόδο:
«Σημασία έχει να γίνει ένα καλό παιχνίδι για να ευχαριστηθεί και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Το ότι ο ΑΕΡΑ βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία είναι στα συν καθώς ο στόχος της παραμονής έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έχει επιτευχθεί. Πλεονέκτημα είναι και η έδρα μας αλλά σίγουρα η Ρόδος έχει πληρέστερο ρόστερ με βάθος και εμπειρία».
-Για το αν ο ΑΕΡΑ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με νίκη κόντρα στη Ρόδο:
«Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα και έχει πολύ δρόμο ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα έρθει την Κυριακή και αυτά που ακούγονται ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει τα θεωρώ λάθος και πιστεύω ότι προσβάλλει την προσπάθεια των υπόλοιπων ομάδων».
-Για το ποιες ομάδες μας έχουν μέλλον σε επαγγελματικό επίπεδο:
«Δε μπορώ να το γνωρίζω διότι δε ξέρω τα άτομα που εμπλέκονται διοικητικά με τις ομάδες. Επειδή είμαι μέλος στην ομάδα βόλεϊ του Ροδίων Άθλησις που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία σίγουρα χρειάζεται οικονομικός και αγωνιστικός προγραμματισμός. Δυστυχώς οι ομάδες μας ανεξαρτήτως αθλήματος έχουν το διπλάσιο προϋπολογισμό λόγω των μετακινήσεων. Πρέπει ο προγραμματισμός να μην γίνει τελευταία στιγμή αλλά τουλάχιστον έναν χρόνο πριν ανέβει μια ομάδα. Θεωρητικά και λόγο δυναμικής έχουν ένα προβάδισμα η Ρόδος και ο Διαγόρας αλλά βλέπω ότι και ο Ιάλυσος τα καταφέρνει μια χαρά σε όλους τους τομείς».
-Για τη φετινή ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο:
«Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο έχει μειωθεί λόγω δουλειάς για το λόγο αυτό δεν μπορώ να προπονούμαι σε καθημερινή βάση και η φετινή συμμετοχή μου στους αγώνες είναι ολιγόλεπτη. Παρόλα αυτά όποτε χρειάζεται και μπορώ φυσικά θα βοηθάω την ομάδα μου».

Παναγιώτης Κεπέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments