«Το ΝΑΤΟ υπόσχεται στην Ουκρανία …έναν δρόμο προς τον γκρεμό!»

0
Dodekanisos

«Αυτό που έχει υποσχεθεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι τίποτε άλλο από ια πορεία προς την άβυσσο!». Έτσι σχολιάζει η εκπρόωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρφία Ζαχάροβα το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ πέρασε προς τα έξω από τους συμμετέχοντες πως «η πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ είναι μη αναστρέψιμη».

«Στο καθεστώς του Κιέβου υποσχέθηκε τελικά μια μη αναστρέψιμη πορεία προς τη συμμαχία. Ειλικρινά μιλώντας, δεν ξέρω πώς μοιάζει αυτός ο μη αναστρέψιμος δρόμος προς τη συμμαχία. Αλλά υποθέτω ότι το μόνο μονοπάτι είναι προς την άκρη ενός γκρεμού», είπε η διπλωμάτης κατά την διάρκεια ενημnέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

«Η Ουκρανία είναι ακόμα ευπρόσδεκτη στη συμμαχία, ωστόσο είναι προφανές ότι όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδι όχι με την Ουκρανία, αλλά στα ερείπια της Ουκρανίας. Η απόφαση της συνόδου κορυφής για την ένταξη της Ουκρανίας έχει σχεδιαστεί για να εδραιώσει τους Ουκρανούς για να συνεχίσουν τις μάχες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η τελευταία σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, DC, στις 9-11 Ιουνίου για να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της Ρωσίας και στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η τελική δήλωσή της ανέφερε ότι η Κίνα πρέπει να σταματήσει την υλική και πολιτική υποστήριξη για την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και να διακόψει τις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments