To ίδρυμα του Gates χρηματοδοτεί τώρα εμβόλια χωρίς βελόνα

0
Dodekanisos

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έδωσε 23,6 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία βιοεπιστημών Micron Biomedical με έδρα τις ΗΠΑ για να χρηματοδοτήσει την πρώτη μαζική παραγωγή τεχνολογίας εμβολίων χωρίς βελόνες, αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Reuters.
Η τεχνολογία λειτουργεί με τη χορήγηση του εμβολίου μέσω διαλυτών μικροβελόνων που συνδέονται στο δέρμα σε μια συσκευή που μοιάζει με έμπλαστρο, προσθέτει. Παγκόσμια, εμπειρογνώμονες υγείας υποστηρίζουν εδώ και καιρό τη δυνατότητα παρόμοιας τεχνολογίας. Είναι απλούστερη η μεταφορά και η χορήγηση από τις παραδοσιακές ενέσεις, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος όπου η προσέγγιση όλων των παιδιών που χρειάζονται εμβόλια παραμένει δύσκολη. Αλλά η κλιμάκωση της παραγωγής ήταν ένα εμπόδιο.
Η τεχνολογία «θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεπεραστούν μερικά από τα πιο σημαντικά εμπόδια για την εξάλειψη της ιλαράς και της ερυθράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέιμς Γκούντσον, ανώτερος επιστήμονας στο τμήμα εμβολιασμών στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Μειώνει την ανάγκη για ψυκτική αλυσίδα για διανομή και δεν απαιτεί εκπαιδευμένο επαγγελματία για τη χορήγηση του εμβολίου. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει όσους φοβούνται τις ενέσεις, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Πέμπτη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments